דלג על המודעה

עריסה – החמין הטריפוליטאי

יש המכנים אותו חמין טריפוליטאי, אצלנו בבית קוראים למנה הזו עריסה. היא מנה משביעה, היא מנה אותנטית והיא מושלמת לחורף קר. שף גולן ימין במתכון לעריסה

עריסה – החמין הטריפוליטאי

עריסה. צילום גולן ימין

אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי (טריפוליטאי) ואותה למדתי מאמי. מנות שנראות דומה, רק עם טעמים שונים, כך התברר לי, קיימות במטבח הטורקי ותתפלאו, גם במטבח הסיני. אז שימו על עצמכם סינר וכנסו למטבח…

מתכון עריסה – חמין טריפולטאי/ מאכלי יהדות לוב

מצרכים:
קילוגרם בשר טרי ( שפונדרה, צוואר ואסאדו) חתוכים לקוביות
כוס וחצי חיטה (להשרות במים ללילה)
רבע כוס שמן
בצל קצוץ
פלפל חריף (חתוך לשני חצאים)
3 שיני שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
כפית אריסה (לא חייב)
חצי כוס עגבניות מרוסקות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדול
5 ביצים (מומלץ להרתיח לפני שיהיו מוכנות)
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
קורט קימל טחון
קורט מלח
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה
בסיר רחב נחמם את השמן ונטגן את הבצל ואחריו את השום. לאחר מכן נוסיף את הבשר ונסגור אותו מכל הצדדים. נוסיף את הרסק ונטגן עוד כשתי דקות. לאחר מכן נוסיף את התבלינים ונטגן כדקה. לידיעתכם, במטבח הטריפוליטאי מוסיפים את התבלינים בשלב הטיגון והאידוי.

נוסיף את החיטה ואת העגבניות המרוסקות, נוסיף מים עד לגובה התבשיל, נביא לרתיחה ונבשל כשעה וארבעים דקות על אש נמוכה (בשלב הזה ניתן להוסיף את הפלפל החריף ואת תפוחי האדמה). נעביר את התבשיל לפלטת שבת לשעתיים וחצי נוספות (לחילופין, נבשל על אש נמוכה לשלוש שעות וחצי). מעת לעת יש לבדוק אם חסר מים ולהוסיף במידת הצורך. אם בא לכם בישול אותנטי במיוחד, אז תאתרו פתיליה המאפשרת בישול איטי וארוך.

מתכונים שיעניינו אתכם:

מתכון למפרום

תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

מתכון לעוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. חבר המועצה רפי ימין הודיע: פורש מהמועצה | נתניה און ליין - […] מתכון לעריסה – נתניה מבשלת מאכלי עדות […]
  2. קדרת עוף וזיתים | נתניה און ליין - […] עוד מתכונים לשבת ולכיף:  מתכון לעריסה – החמין הטריפוליטאי […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפוי היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר במתכון […]
  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • קנלוני בטטה עם רוטב בשמלקנלוני בטטה עם רוטב בשמל אחת המנות החלביות והמעניינות יותר היא קנלוני בטטה ברוטב בשמל. אומנם, המנה המסורתית משלבת מילוי גבינת ריקוטה […]
  • סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקיסטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי "ממש בא לי הפתיע את אשתי", אמר לי חבר טוב: "היא מאוד אוהבת סלמון, אבל גם לה נמאס מסלמון עם ובלי רוטב שמנת, […]
  • מתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלימתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלי מתכון לקבב ביתי, כזה שמכיל בשר איכותי וטעמיו מדויקים, יכול לעשות את כל ההבדל בין עוד סבב מנגל על האש לבין […]