תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

3
1234
תבשיל עוף - המטבח המרוקאי - נתניה מבשלת
תבשיל עוף עם שומר וזיתים

שומר, בזכות הטעם האניסי שלו, נחשב בהחלט לטעם נרכש: או שאוהבים או שלא. מעבר לזה השומר משתייך לקבוצת הירקות הבריאה יותר הוא עתיר בוויטמינים, מקל על כאבי בטן, נוגד עוויתות ומכיל כמות אדירה של נוגדי חמצון. במתכון שלפניכם, השילוב בין שומר לבין עוף בהחלט הולך נהדר ביחד – כך גם השימוש בזיתים ובפפריקה אדומה. המנה עצמה מושפעת מסגנון הבישול של המטבח המרוקאי וצפון אפריקה. כמו בכל מנה אני מציעה, שתרגישו חופשי לשחק עם כמות התבלינים, בהתאם לטעם הביתי ולמה שאתם אוהבים. הסוד, כידוע, הוא במינון. לחובבי החריף, ניתן כמובן להוסיף לתבשיל פלפל חריף קצוץ (ללא הגרעינים). אז שימו עליכם סינרים, כנסו למטבח, כי נתניה מבשלת והפעם מתכון תבשיל עוף עם שומר ועוד הרבה דברים טעימים…

תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

מרכיבים:

6 חלקי עוף נקיים
שומר בינוני חתוך לרצועות
בצל גדול קצוץ דק
גזר פרוס דק דק
כפית פפריקה אדומה – אפשר גם חריפה
מלח, פלפל שחור וכורכום (למי שאוהב)
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
סיר שטוח מעט שמן
2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות או רצועות עבות
חצי כוס זיתים שחורים וירוקים ללא חרצנים

אופן ההכנה:

לחמם השמן בסיר ולהזהיב את הבצל. להוסיף את רצועות השומר, לערבב, לטגן ולאדות עוד מספר דקות. להוסיף את חלקי העוף, לטגן ולסגור היטב משני הצדדים כחמש דקות לפחות.

להוסיף כחצי כוס מים ולשים בצד עוד חצי כוס למקרה שנצטרך. לתבל ולהוסיף הזיתים שהורתחו פעמים בסיר נפרד להוצאת המרירות. להביא את הסיר עם המרכיבים לרתיחה, להוסיף את תפוחי האדמה להנמיך ולכבות עם מכסה. לבשל על אש נמוכה עד שהעוף רך ומוכן (בערך כחצי שעה). מעת לעת מומלץ להציץ ולערבב. במידה וחסר מים להוסיף. הצעת הגשה: עם פטרוזיליה או כוסברה טרייה מעל.

הצעות למתכונים בשריים נוספים העשויים לעניין את קוראי וגולשי נתניה מבשלת. מוזמנים להגיב, לשתף, להציע או לחלוק איתנו ברעיונות ובמתכונים מעניינים: 

קציצות עוף ברביכה עם נגיעות שמיר

רוסטביף קלאסי בנגיעה ישראלית

חזה עוף בארבעה טעמים

 

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן