תכירו את שטולן (stollen): עוגת פירות עשירה במיוחד

זו לא עוד עוגת שמרים - זו עוגת שמרים גרמנית, הנאפית במיוחד בימי חג המולד. שטולן היא, קודם כל, עוגת פירות עשירה.

0
2153
זו לא עוד עוגת שמרים - זו עוגת שמרים גרמנית, הנאפית במיוחד בימי חג המולד. שטולן היא, קודם כל, עוגת פירות עשירה.
שטולן - עוגת שמרים, המשובצת בפירות יבשים שהושרו בקוניאק.

זו לא עוד עוגת שמרים – זו עוגת שמרים גרמנית, הנאפית במיוחד בימי חג המולד. שטולן היא, קודם כל עוגת פירות עשירה.

על השאלה עד כמה מדובר בעוגת שמרים עשירה? די לראות את כמות הפירות היבשים שהושרו בקוניאק. בקיצור, עוגה חורפית מפנקת שמתאימה במיוחד לתקופה זו של השנה.

מתכון להכנת שטולן (stollen) – עוגת שמרים, שהיא בעצם עוגת פירות עשירה

מרכיבים:

200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
2 כוסות קוניאק (אפשר להשתמש גם בברנדי)
200 גרם צימוקים
2 כוסות פירות יבשים קצוצים קטן  (אפשר לשלב דובדבן מסוכר, אננס מיובש, משמשים וכו')
קורט מלח
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
4 ביצים  גודל  M
3 כוסות קמח תופח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים ממש ממש דק
110 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקצוצים
10 תמרים מגולענים חתוכים גס (זו התוספת הישראלית…)
70 גרם ג'ינג'ר מסוכר חתוך קטן (לא חובה למי שלא אוהב)
מי שרוצה לשדרג: 100 גרם מרציפן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

להגשה:
אבקת סוכר

שלבי הכנה:

משרים את תערובת הפירות יבשים והצימוקים בקוניאק או בברנדי עד שעה. לאחר מכן מסננים מהנוזלים ומניחים את הפירות ה"שיכורים" בקערה. מייד נחזור אליהם

בינתיים, מכינים את המסה השומנית שהיא יוצרת את הבסיס של מרקם הטעם של העוגה. משלבים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים למיקסר את הביצים תוך כדי פעולת ההקצפה – עד איחוד חומרים

כשיש איחוד חומרים מוסיפים את מיץ התפוזים הטרי (אפשר במקום למזוג חלב ווניל). מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבוד עם המיקסר – עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק

מתחילים להוסיף את המרכיבים "הקשים". מוסיפים את השקדים והאגוזים שקצצנו מראש. מוסיפים את המרציפן והפירות היבשים. ממשיכים לעבוד עם המיקסר לאיחוד חומרים. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

לאחר משך המנוחה הדרוש, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. מחלקים את כמות הבצק ל-2 חלקים. מעצבים אותם למעין שני עיגולים מאורכים (דומה לכיכרה לחם) בערך באורך 20 ס"מ ורוחב 6-7  ס"מ. אפשר להכניס לתבנית אינגליש קייק גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה נוספת. אלה שמשקיעים יכולים לעצב את הבצק בצורת לב (כמו בתמונה).

בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות. לאחר משך המנוחה הנוספת, מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 30 דקות, בערך, תלוי מאוד בתנור שלכם. כשהעוגה מוזהבת (או שבדקתם עם קיסם), מכבים התנור ומשאירים את העוגה לעוד מספר דקות.

לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים, מצננים אותה לחלוטין בחוץ. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר. בתיאבון.

עוגות מבית נתניה און ליין ששברו את הרשת: 

עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם

עוגיות עבאדי ביתיות מקמח כוסמין שלא תפסיקו לנשנש

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן