שוק אווז בירקות שורש וטריאקי

3
1386
שוק אווז בירקות שורש. צילום שף גולן ימין

לפני שבוע בערך התבקשתי להפתיע ולחדש באחת המנות היותר מעניינות: שוק אווז בירקות שורש. החלטתי לנסות עם קצת רוטב טריאקי ושיחקתי במינון של ירקות השורש. בהחלט, גם אני הופתעתי מהתוצאות. המנה הזו, אולי, נשמעת מורכבת ועם שם מחייב, אבל בדיוק כפי שאמרה לי מישהי שפגשה אותי ברחוב בנתניה, אין כמו מנה פשוטה להכנה. אז בואו נתחיל

שוק אווז בירקות שורש וטריאקי

מרכיבים:
5-6 יחידות שוק אווז
בצל חתוך גס
סלרי חתוך גס
2 גזרים חתוכים גס
2 כוסות יין אדום (אני מעדיף להשתמש במרלו)
כוס רוטב טריאקי (אפשר גם פחות)
2 כוסות מים

ממש לא חובה: חובבי הצבע מוזמנים להשתמש בכמה חתיכות פלפל אדום

אופן ההכנה:
נניח על הגז מחבת עמוק, נשמן בעדינות ונסגור את שוק האווז כשתי דקות לכל צד. בינתיים, נחמם תנור לחום של 170 מעלות. ניקח תבנית ונפזר בתוכה את כל ירקות השורש. נוסיף את שוקי האווז ואת רוטב הטריאקי. נכסה באמצעות המים את שוק האווז. את התבנית נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור לשלוש שעות וחצי. דבר אחד אני מבטיח לכם, שבתוך שעתיים-שלוש בתנור, ריחות התבשיל יגרמו לשכנים שלכם לדפוק בדלת ולהזמין את עצמם לארוחה…

קוראים וקוראות, אני זמין לכל שאלה בנייד שלי: 0525771570 אתם יותר ממוזמנים לשתף את המתכון, לנסות, להתנסות וכמובן לכתוב לי על חוויותיכם. למתכונים נוספים שלי בקרו בבלוג שלי, בפורטל נתניה און ליין – ksn: נתניה מבשלת – שף גולן ימין

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן