אוסובוקו ביין

0
550
אוסובוקו ביין - נתניה מבשלת מתכון לאוסובוקו
אוסובוקו. צילום fotolia

אחת ממנות הבשר המעניינות יותר, בעיני, היא מנת אוסובוקו ביין, הנאפה עם ירקות, למשך שלוש שעות לפחות. הטעם העדין והארומה המתפשטת בבית, הופכת את המנה למנה מנצחת. המרכיבים מתאימים לארבע מנות. כמובן, שניתן להכפיל את המרכיבים בהתאם לצורך. טיפ קטן אבל גדול: מומלץ ורצוי להשתמש בנתחים טריים. במתכון עצמו שני טוויסטים: שימוש בשומר וכן שימוש בפלפלים ירוקים חריפים. בשני המקרים לא חובה להשתמש, אבל… מדובר בטוויסט מומלץ.

אוסובוקו ביין וירקות – מתכון לאוסובוקו ביין. רמת קושי: קלה

מרכיבים
4 יחידות אוסובוקו עגל טרי
עלה סלרי חתוך ושטוף היטב
בצל לבן חתוך לקוביות
2 גזרים חתוך לקוביות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לקוביות (לא חובה)
1 שומר חתוך לקוביות גסות (לא חובה ולא מופיע במתכון המקורי, אבל יופי של טוויסט)
יין אדום חצי יבש מרלו
2 כוסות ציר ירקות (אם אין, תשתמשו במים)

2-4 גרגירי פלפל אנגלי (לא חובה, אבל מוסיף המון)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. בסיר רחב וגדול המתאים גם לאפייה בתנור נחמם ארבע כפות שמן ונטגן את נתחי האוסובוקו כשלוש דקות מכל צד במטרה לסגור את הבשר. נוציא את נתחי הבשר ונניחם בצד.

2. באותו סיר נקפיץ את כל הירקות כשלוש דקות ונחזיר את נתחי האוסובוקו. נוסיף קורט מלח וקורט פלפל שחור. נוסיף שתי כוסות יין ונביא לרתיחה. נוסיף שתי כוסות ציר ירקות/ נוזלי מרק ירקות או מים ונביא לרתיחה בת רבע שעה.

3. נחמם תנור לחום של 180 מעלות. את הסיר המותאם כאמור גם לתנור נכניס כשהוא מכוסה (או באמצעות מכסה או באמצעות נייר כסף) לשעתיים. נבדוק אם יש להוסיף נוזלים ונכניס לעוד שעה לתנור.

4. טיפ טעם: יש המוסיפים לנוזלים, בשלב הבישול הראשוני, עד ארבעה גרגירי פלפל אנגלי.

בתיאבון.

מתכונים נוספים:

מתכון לקדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

מתכון לשוק אווז בירקות שורש וטריאקי

קורדון בלו – המטבח הצרפתי עושה כבוד לשניצל

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן