עוגיות קצף (שושני מרנג) – טעם מנצח

2
1019
מתכון שושני מרנג עוגיות קצף מרנג
שושני מרנג. צילום bigstock

יש כאלה המכנים אותן עוגיות קצף מרנג ויש כאלה הנוהגים לקרוא להן (בעיקר בקונדיטוריות) בשם שושני מרנג בשל צורתן. בשורה תחתונה, מדובר בעוגיות שכיף להגיש לאורחים, לצד כוס קפה. עוגיות העשויות מבצק פריך ובמילוי מרנג עדין ומתקתק.

 מתכון שושני מרנג (עוגיות קצף מרנג)

 מרכיבים לבצק:
450 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה – חתוכה לקוביות
מיכל שמנת חמוצה
שקית אבקת אפיה
2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
50 גרם סוכר

מרכיבים למילוי:
5 חלבונים (הלבן של הביצה)
200  גרם סוכר
שקית אינסטנט וניל

שלבי הכנה:

1. משלבים את חומרי הבצק במעבד מזון ונותנים פולסים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים ומכניסים למקרר  לשעה.

2. מתחילים להקציף את החלבונים עד קבלת קצף יציב ובסיסי. מוסיפים  בשלב הזה  את הסוכר והאינטסנט  בהדרגה- תוך עבודה עם המיקסר במהירות בינונית.  עם קבלת קצף קשה, נשאיר בצד  עד  השימוש.

3. נוציא אחרי שעה את הבצק מהמקרר ונחלק את כמות  הבצק לחמישה כדורים. נרדד דק ככל האפשר לצורת  מלבן, נמרח מהמילוי מרנג, נגלגל לצורת רולדה ונכניס (שוב) למקרר לשעה של מנוחה והתייצבות.

4. לאחר משך המנוחה הדרוש במקרר, נוציא ונפרוס לפרוסות בגודל שווה. נשלב את העוגיות במגש אפיה ומשם לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של  170 מעלות.

5. נאפה למשך זמן הנע בין 20 דקות ועד 25 דקות (תלוי בסוג התנור). שושני מרנג (עוגיות קצף מרנג) אמורות לצאת די בהירות ביחס לעוגיות אחרות שאנחנו אופים בדרך כלל ו… בתיאבון…

מתכונים לעוגיות ומאפים ביתיים שהולכים טוב עם קפה או תה: 

מתכון לעוגיות קינמון (שבלולי קינמון)

מתכון לעוגיות חמאה ונגיעות לימון

מתכון לעוגיות ריבה של סבתא חנה

מתכון ביתי לעוגת טורט תפוזים רכה

 

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן