בראוניז פאדג' – קינוח שוקולד מושלם

9
2270
מתכון לבראוניז פאדג' מושלם - בראוניז פאדג
בראוניז פאדג' עם טוויסט. צילום bigstock

בראוניז פאדג' זו הגרסה המושחתת של עוגיות בראוניז. האמת, שאם תחפשו בגוגל מתכון לבראוניז, תגיעו לעשרות אלפי תוצאות. בעיני, מתכון לבראוניז פאדג' הוא המתכון המושלם וזו הגרסה המועדפת עליי. למה? כי זו גרסה יותר שוקולדית, יותר עשירה ויותר מפנקת. וכן, היא באמת מיועדת לחובבי שוקולד כמוני.

בראוניז פאדג' – מתכון לבראוניז פאדג'

מרכיבים:
230 גרם  שוקולד מריר – מעל 60% מוצקי קקאו
170 גרם חמאה מומסת
250 גרם סוכר
3 ביצים גודל M
כפית שטוחה של מלח (קראתם נכון)
50  גרם קקאו איכותי
100 גרם  קמח
2 כפות ברנדי (עדיף קוניאק) או מי שמעדיף תחליף, אז כף תמצית וניל

תוספת: עד 2 כפות תמצית אספרסו בטמפרטורת חדר

שלבי הכנה:
1. חממו תנור על 180 מעלות והכינו לכם תבנית  בגודל של  20X20ס"מ .

2. קצצו את השוקולד המריר דק. נמיס כשני שליש מהכמות (בערך 150 גרם) באמצעות מיקרוגל או בגישה הקלאסית באמצעות בן מארי ונניח בצד לשש עד שמונה דקות שיתקרר במקצת. את שארית השוקולד המריר נשמור בצד בטמפרטורת החדר.

3. בינתיים, בקערה גדולה נשלב את הסוכר ואת החמאה המומסת, את הקוניאק/ וניל ואת הביצים. נקציף במהירות בינונית כשתי דקות. לאחר מכן נשלב פנימה את השוקולד שהמסנו והספיק קצת להתקרר בצורה איטית תוך ערבול – עד לאיחוד חומרים.

4. כעת נוסיף את הקמח, את הקקאו, את המלח ואת תמצית האספרסו ונאחד חומרים על ידי  הקצפה נוספת של 2-3  דקות. מה שנותר הוא לשלב פנימה את שברי השוקולד ששמרנו בצד.

5. ניצוק לתבנית מרובעת שהכנו מראש. נאפה בתנור 25  דקות. לאחר משך האפייה הדרוש (ובדיקה של מידת העשייה באמצעות קיסם), נקרר מעט ונהנה מבראונינז פאדג' משגע עם הקפה.

מתכונים נוספים שיעשו לכם כיף: 

מתכון לעוגיות מרנג (שושני מרנג)

מתכון לעוגת תפוזים ביתית ורכה (טורט תפוזים)

מתכון לטראפלס – כדורי שוקולד

9 תגובות

  1. יופי של עוגיות בראוניג
    בטח אנסה
    מתכונים נפלאים של סער המוכשר ברמות על❤️?

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן