דלג על המודעה

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

טארט תפוחים היא אחת המנות הטעימות, האסתטיות והכי אירופיות שיש. תקפצו לשוק נתניה,תצטיידו בתפוחי עץ וכנסו איתנו למטבח

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

עוגת טארט תפוחים. צילום bigphoto

על טארט תפוחים, או בשם העברי המלא טארט מניפת תפוחי עץ על שום צורתה המעוצבת, דיבר איתי השבוע מכר טוב, שזוגתו הייתה בחופשה בווינה וחזרה מלאת חוויות וטעמים משלל העוגות – אלה המזוהות עם המטבח האוסטרו – הונגרי ואלה שלא.

מתכון לטארט תפוחי עץ דורש קצת יותר השקעה בשלב ההכנה, בעיקר אם למשל אתם מאלה המקפידים לקנות את תפוחי העץ (אני מעדיף את הירוקים) אצל הירקן או ממש בשוק. במיוחד עבורכם אני מספק את הגרסה לעצלנים. למרות זאת, תשקיעו בחומרי גלם איכותיים.

עוגת טארט תפוחים (מתכון לעוגת טארט תפוחי עץ)

מרכיבים: 

לעצלנים: חבילה של בצק פריך מוכן ואיכותי, לאלה שמנוסים ויודעים, הכינו בצק פריך וטרי

7 תפוחי עץ ירוקים (לאוהבים לגוון, ניתן לשלב עד 2 תפוחי עץ אדומים פינק ליידי)
3/4 כוס  סוכר
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה יש להשתמש במחמאה)
כף קוניאק (כמובן שגם ברנדי עושה את העבודה)

גרידה מלימון אחד + מאותו הלימון מיץ סחוט וטרי
כפית קורנפלור
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
חצי כפית קינמון (דומיננטי, אז לפי הטעם המשפחתי)
רבע כפית הל (התוספת אינה במקור,אבל… בהחלט שווה)

וניל לפי הטעם

למניפת תפוחים: 
5 תפוחי עץ ירוקים
6 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית פאי בבצק הפריך. באמצעות מזלג דוקרים את הבצק לכל שטחו, ומכניסים למקפיא לחצי שעה. בינתיים, מכינים את התנור על 180 מעלות.

2. אחר חצי שעה במקפיא  מכניסים את התבנית שלנו ישר לתנור ואופים עד להזהבה בהירה. מדובר באפיה של 10 דקות פלוס מינוס דקה לכאן או לכאן. מוציאים ומשאירים בצד

3. מכינים מלית תפוחי עץ מקורמלים. קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות. במחבת שמים סוכר, מחממים על אש נמוכה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל מוסיפים את קוביות התפוחים, את החמאה, את הווניל ומיץ לימון. מוסיפים קינמון והל ומערבבים, מבשלים את התפוחים בקרמל לחמש עד שבע דקות. מוסיפים קורנפלור ואגוזי מלך ומערבבים. יוצקים את מלית התפוחים על גבי התבנית.

4. למניפת תפוחים פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים במניפה צפופה על גבי מלית התפוחים (ראו בתמונה). מברישים את המניפה בנוזלים שהופרשו מהתפוחים שבמחבת ומפזרים סוכר מעל. מכניסים לאפיה של חצי  שעה בערך (או עד שמניפת התפוחים מזהיבה). מצננים מעט ומגישים

מתכונים נוספים העשויים לעניין: 

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

מתכון לעוגת טירמיסו – הגרסה הקלה

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. בורקס טורקי ביתי - הסוד זה בקראנצ' (מתכון) | נתניה און ליין - […] עוגת טארט תפוחים כיפית […]
  2. קיש לורן - סוד המאפה הצרפתי | נתניה און ליין - […] פינוק לשבת: מתכון עוגת טארט תפוחים […]
  3. נשיקות מרנג - המדריך המלא | נתניה און ליין - […] עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים