עוגת ערמונים ומשמשים ברום עם טעם של עוד

6
532
מתכון עוגת ערמונים
מתכון לעוגת ערמונים בשילוב משמשים שהושרו ברום

עוגת ערמונים ומשמשים שהושרו ברום היא בהחלט קבלת פנים מעולה לחורף. את ההשראה לשימוש בערמונים קיבלתי לאחר שקראתי מאמר על ערמונים ותרומתם הבריאותית. מאמר שכתבה  נועה פרומן, מומחית לתהליכי הרזיה ולהתאמת תזונה. נועה בגלל מומלצת למי שמעוניינת להצטרף לקבוצות הרזיה , לטיפול בקליניקה האישית שלה וגם סדנאות בישול מגניבות ובעיקר בריאותיות. המתכון שלי, אגב, לא עומד באף אחד מהקריטריונים הבריאותיים (רק השימוש בערמונים…).

עוגות בחושות לא אוהבות דרמות יותר מדי. הפעם האחרונה שהן עברו שינוי אמיתי, הייתה לפני עשרות שנים, עם בוא המיקסר החשמלי לעולם. אז החלטתי לנער את האבק קצת, כי גם עוגה בחושה יכולה להפוך לעוגת רושם משגעת – בעיקר כשהיא משלבת ערמונים וגם משמשים שהושרו ברום.

עוגת ערמונים ומשמשים שהושרו ברום 

מרכיבים:

250 גרם משמשים מיובשים + כוס מים רותחים + חצי  כוס רום
200 גרם  סוכר

מרכיבים למסה של העוגה:

200 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
100 גרם סוכר
4  ביצים גודל M

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

120 גרם ממרח ממרח ערמונים

100 גרם ערמונים בוואקום חתוכים גודל קטן

שלבי הכנה:
מכניסים את המשמשים אחרי שקצצנו אותם לצנצנת זכוכית ויוצקים מים רותחים, מוסיפים את הרום. מניחים למשמשים להתקרר מעט. מסננים את הנוזלים, ומעבירים אותם לסיר קטן. מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. והנה, יש לנו סירופ עם משמשים מרוככים

מכינים את המסה השומנית של העוגה: משלבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ועובדים עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את ממרח הערמונים ומאחדים. משלבים את הביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת.

כעת נוסיף קמח ואבקת אפיה. את הערמונים מהוואקום לאחר שקצצנו אותם נאחד למסה הומוגנית. מה שנותר הוא להוסיף את המשמשים הקצוצים וגם קצת מנוזלי הסירופ בהתאם לאהבתכם למתוק (יש להשאיר מהסירופ לשלב האחרון)

יוצקים לתבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות. אופים 50 דקות. בודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה. מוציאים, מברישים ישר כשהעוגה חמה עם סירופ המשמשים. מקררים מעט ומגישים.

המלצות למתכונים נוספים של קונדיטור סער אהרוני – נתניה מבשלת וגם אופה: 

מתכון לחורף: עוגת תבלינים רכה ועסיסית

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

עוגת טירמיסו בקלי קלות – מתכונים לעצלנים ולמשקיענים

6 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן