דלג על המודעה

עוגיות קצף (שושני מרנג) – טעם מנצח

זה ממש לא משנה איך אתם מכנים אותן: עוגיות קצף מרנג או שושני מרנג, הטעם וקלות ההכנה הופכות את העוגיות האלה למושלמות עם קפה

עוגיות קצף (שושני מרנג) – טעם מנצח

שושני מרנג. צילום bigstock

יש כאלה המכנים אותן עוגיות קצף מרנג ויש כאלה הנוהגים לקרוא להן (בעיקר בקונדיטוריות) בשם שושני מרנג בשל צורתן. בשורה תחתונה, מדובר בעוגיות שכיף להגיש לאורחים, לצד כוס קפה. עוגיות העשויות מבצק פריך ובמילוי מרנג עדין ומתקתק.

 מתכון שושני מרנג (עוגיות קצף מרנג)

 מרכיבים לבצק:
450 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה – חתוכה לקוביות
מיכל שמנת חמוצה
שקית אבקת אפיה
2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
50 גרם סוכר

מרכיבים למילוי:
5 חלבונים (הלבן של הביצה)
200  גרם סוכר
שקית אינסטנט וניל

שלבי הכנה:

1. משלבים את חומרי הבצק במעבד מזון ונותנים פולסים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים ומכניסים למקרר  לשעה.

2. מתחילים להקציף את החלבונים עד קבלת קצף יציב ובסיסי. מוסיפים  בשלב הזה  את הסוכר והאינטסנט  בהדרגה- תוך עבודה עם המיקסר במהירות בינונית.  עם קבלת קצף קשה, נשאיר בצד  עד  השימוש.

3. נוציא אחרי שעה את הבצק מהמקרר ונחלק את כמות  הבצק לחמישה כדורים. נרדד דק ככל האפשר לצורת  מלבן, נמרח מהמילוי מרנג, נגלגל לצורת רולדה ונכניס (שוב) למקרר לשעה של מנוחה והתייצבות.

4. לאחר משך המנוחה הדרוש במקרר, נוציא ונפרוס לפרוסות בגודל שווה. נשלב את העוגיות במגש אפיה ומשם לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של  170 מעלות.

5. נאפה למשך זמן הנע בין 20 דקות ועד 25 דקות (תלוי בסוג התנור). שושני מרנג (עוגיות קצף מרנג) אמורות לצאת די בהירות ביחס לעוגיות אחרות שאנחנו אופים בדרך כלל ו… בתיאבון…

מתכונים לעוגיות ומאפים ביתיים שהולכים טוב עם קפה או תה: 

מתכון לעוגיות קינמון (שבלולי קינמון)

מתכון לעוגיות חמאה ונגיעות לימון

מתכון לעוגיות ריבה של סבתא חנה

מתכון ביתי לעוגת טורט תפוזים רכה

 

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. בראוניז פאדג' - קינוח שוקולד מושלם | נתניה און ליין - […] מתכון לעוגיות מרנג (שושני מרנג) […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • בראוניז פאדג’ – קינוח שוקולד מושלםבראוניז פאדג’ – קינוח שוקולד מושלם בראוניז פאדג' זו הגרסה המושחתת של עוגיות בראוניז. האמת, שאם תחפשו בגוגל מתכון לבראוניז, תגיעו לעשרות אלפי […]
  • רולדת בוטנים מטריפהרולדת בוטנים מטריפה בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע […]
  • עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטןעוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן כמו בכל שנה חג הפסח לוקח אותנו לקצה ומעמיד בפנינו אתגרים נטולי גלוטן. השנה בחרתי לעשות היכרות עם מטבחים […]
  • קרם ברולה – מתכון מנצחקרם ברולה – מתכון מנצח למרות השם המפונפן, בסופו של דבר, קרם ברולה הוא קינוח קל מאוד להכנה, שלא דורש טכניקות מיוחדות ובסוף הוא נותן […]
  • לחמניות בריוש במילוי שוקולדלחמניות בריוש במילוי שוקולד יש לחמניות ויש לחמניות בריוש.... בריוש הוא אחד מבצקי השמרים המפונקים יותר. הכנתו דורשת המון תשומת לב ואהבה. […]