עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם

31
4385
מתכון ל-עוגיות אמסטרדם
עוגיות אמסטרדם עם שוקולד בלונדי כמילוי. צילום סער אהרוני

הסיפור על עוגיות אמסטרדם. כמו באגדה קסומה ישנה מאפיה קטנה באמסטרדם, שלקחה צעד  קדימה את המינימילזם.

בינינו, צריך להיות עם המון בטחון כשאתה מכין רק עוגייה אחת. ואכן, המאפייה האמסטרדמית מכינה אך ורק את העוגייה הזאת: עוגיות אמסטרדם.

כדי שתבינו, ללקוחות הקונדיטוריה מותר להזמין עד שבע עוגיות בלבד ביום, מה שיוצר ביקוש אדיר. ההזמנה היא אך ורק באמצעות עמידה בתור – ואם המלאי היומי והטרי נגמר, סוגרים את המקום עד ליום הבא.

מדובר בעוגיות שוקולד, סופר פאדג’יות, עם מילוי של פרלין שוקולד לבן אשר נמס באפיה. כל מילה שאכתוב, לא תצליח לתאר את העוגייה המופלאה הזו.

מאז שפרסמתי תמונה של העוגיות הללו, אותן הכנתי לראשונה לפני כחודש בספונטניות.  לא הפסקתם לבקש ממני את המתכון. במשך חודש עבדתי על המתכון כדי שאצליח לדייק ולהגיע לגרסה הכי מוצלחת שלו בעיני והכי קרובה למקור. ההמתנה הייתה שווה – אז קבלו את הגרסה שלי – מתכון לעוגיות אמסטרדם – סער אהרוני סטייל

מתכון לעוגיות אמסטרדם – הגרסה הביתית של סער אהרוני

חומרים: 

200 גרם קמח

50 גרם קקאו – כמה שיותר משובח

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

כפית שטוחה מלח

150 גרם חמאה רכה משובחת בטמפרטורת החדר

2 ביצים

100 גרם סוכר חום בהיר

100 גרם סוכר לבן

200 גרם שוקולד חלב/ לבן, קצוץ דק, אבל לא מדי (אל תתפשרו על איכות השוקולד)

קוביות שוקולד בלונדי / לבן/ רובי הכי איכותיות שיש

שלבי הכנה:

מכינים תנור לחום 180 מעלות. התנור צריך לפעול לפחות 10 דקות לפני השימוש בו כדי להגיע לטמפרטורה הנכונה.

בינתיים, בקערה אחת משלבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח וכמובן קקאו. מערבבים עד שמגיעים לאיחוד חומרים.

במקביל, משלבים את הסוכרים ואת החמאה הרכה לקערת מיקסר ועובדים עד לקבלה של מסה שומנית, אוורירית מעט. מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בינונית של המיקסר עד לקבלת מסה במרקם קרמי.

מוסיפים את תערובת “היבשים” שיש בקערת הקמח ואת השוקולד שקצצנו. אפשרי לשלב שוקולד צ’יפס למי שמעדיף. מאחדים היטב בעזרת מרית או כף עץ. המסה תהיה דחוסה ועשירה וזה מעולה. קורצים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה.

לוקחים כדור ביד. משטחים ועליו מניחים את קוביית השוקולד שבחרנו. לוקחים עוד כדור קטן שישמש כמעין “מכסה” ומניחים מעל הדיסק שלנו עם קוביית השוקולד. מכדדרים לכדור מושלם ומניחים על מגש אפיה (לא לשכוח נייר אפייה). כך מסיימים את כל הכמות של הבצק. משטחים, ממלאים בקוביית שוקולד וסוגרים בעוד כדור קטן מעל.

אופים 10 דקות. מקררים כמה דקות וטורפים. לא לשכוח מהר לצלם לאינסטגרם, כי העוגיות מתחסלות מיד.

מתכונים לעוגות ומאפים שגולשי נתניה אונליין אהבו במיוחד באתר זה: 

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

בורקס טורקי ביתי – הסוד זה בקראנצ’ (מתכון)

הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק נתניה מבשלת וגם אופה

31 תגובות

    • וואווו כמה מחמאות חייבת לנסות,היכן אפשר להדיג שוקולד בלונדי תודה .?

    • וואהו נראה מעולה.. נכין בהזדמנות הקרובה. אשמח לדעת אם יש קבוצת וואצפ של מתכונים להצטרפות?

      • לא קבוצת ווצאפ, משהו בהרבה יותר טוב -רשימות התפוצה המאוד פופולריות שלי,מקבלים מתכונים ישר לפרטי בווצאפ :
        תשאירי מספר טלפון ואצרף אותך לרשימות התפוצה

    • סער ניראה מושלם
      העתקתי את המתכון
      מתכוונת להכין ולשלוח לך תמונה
      יחבורכו ידייך

  1. האם ניתן להכין עוגיות כאלה על בסיס פרווה? באיזה חומרים אפשר להחליף?

  2. לא קבוצת ווצאפ, משהו בהרבה יותר טוב -רשימות התפוצה המאוד פופולריות שלי,מקבלים מתכונים ישר לפרטי בווצאפ :
    תשאירי מספר טלפון ואצרף אותך לרשימות התפוצה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן