מתכון כדורי עוואמה – סופגניה מהמטבח הערבי

במלחמה בין סופגניה לבין ספינג' בחג חנוכה, נכנס מתחרה חדש. קוראים לכדורים האלה עוואמה, או בעברית סופגניה שהיא פאר המטבח הערבי. 

0
4269
במלחמה בין סופגניה לבין ספינג' בחג חנוכה, נכנס מתחרה חדש. קוראים לכדורים האלה עוואמה, או בעברית סופגניה שהיא פאר המטבח הערבי. 
עוואמה - הגרסא הלבנונית לסופגניה

במלחמה בין סופגניה לבין ספינג' בחג חנוכה, נכנס מתחרה חדש. קוראים לכדורים האלה עוואמה, או בעברית סופגניה שהיא פאר המטבח הערבי. 

בואו נתחיל מהסוף. כמעט לכל עדה ולכל מדינה יש את מה שמכונה הסופגניה שלה. היהודים בכל התפוצות אוכלים סופגניה. האמריקאים כבשו את העולם עם דונאטס ובמדינות צפון אפריקה עושים כבוד ללהיט ושמו ספינג'.

הלהיט התורן שהגיע למטבחים בישראל הוא "עוואמה. מאפה מטוגן, עשוי בצק שמרים, אותו טובלים בסירופ סוכר ומי ורדים. מדובר במתכון לבנוני, שמכיל… תפוח אדמה.

מתכון להכנת עוואמה – סופגניה קטנה ומתוקה היישר מהשכנה לבנון

מרכיבים לבצק:

 

2  כוסות קמח תופח

רבע כפית מלח

כפית סוכר

חצי כפית מי ורדים

3 כפות קורנפלור

פירה מתפוח אדמה אחד גדול

מרכיבים לסירופ סוכר:

2 כוסות מים

כוס סוכר לבן

כוס וחצי מים

לימון בינוני סחוט

3-2 טיפות תמצית מי ורדים

לטיגון:

ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק

לציפוי:

כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק.  מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח באמצעות מיקסר עם וו לישה. מוסיפים באיטיות את המים עד לקבלת בצק רך ודביק, שיזכיר לכם ספינג'. מוסיפים מי ורדים, פירה תפוחי אדמה וכמובן קורנפלור. מעבדים שוב לאיחוד. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. זה לוקח בערך שעה. לאחר כשעה מוציאים את האוויר בבצק באמצעות מכות אגרוף קלות. שוב מכסים ומתפיחים לשעה.

בינתיים, מכינים את הסירופ סוכר. מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים. מבשלים ברתיחה עדינה כעשר דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הזהר (או תמצית מי הוורדים) ומערבבים. משאירים בסיר.

מחממים את השמן בסיר. יוצרים את הכדורים באמצעות שתי כפות משומנות. לוקחים כפית מהבצק, מקרבים אותה לשמן החם ומחליקים את הבצק פנימה לשמן בעזרת הכפית השנייה. כך נוצרים בשמן מעין כדורים. אל תשליכו את הכדורים לשמן מגובה רב כדי שהשמן לא ישפריץ עליכם. כמו כן, לא מטגנים את כל כמות הכדורים יחד.

מטגנים עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת עם נייר סופג לכמה שניות לספיגת שאריות השמן. מכניסים את העוואמה כשהם חמים לסיר עם סירופ הסוכר.

מערבבים בעדינות את העוואמה בסיר עם סירופ הסוכר מוציאים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

נתניה מציגה – מתכונים שיעשו לכם את חנוכה: 

לביבות תפוחי אדמה – חוגגים חנוכה אחרת

סופגניות – המתכון הכי ביתי שיש

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן