סופגניות – המתכון הכי ביתי שיש

מדי שנה משתדרגים המתכונים של הסופגניות. אני, אישית, מעדיף מתכון לסופגניות קלאסי - זה שכולנו בעיר נתניה גדלנו עליו. נתניה מבשלת און ליין

4
810
סופגניה - נתניה - נתניה און ליין מה עושים עם הילדים בחנוכה?
צילום fotolia

רבים מאיתנו מחכים לחג החנוכה, שהוא אחד החגים הכי משפחתיים שיש, גם בגלל הסופגניות. סופגניות, למי שאינו בקיא ברזי המטבח, קלות מאוד להכנה. אנחנו מדברים על סופגניות קלאסיות – אלה עם הפס באמצע שעושות לכולנו רק טעים בפה. עוד בתור ילד בנתניה התענגתי, כמו כולם, על הסופגניות. אז במקום לדבר, בואו נטגן…

מתכון לסופגניה (נו טוב, מתכון לסופגניות) – הגרסא הביתית

מרכיבים:
3 חלמונים
ביצה אחת שלמה נוספת
כוס חלב (מים למי שמעדיף פרווה)
חצי קילו קמח
3 כפות ברנדי (לא חובה)
חצי כפית שטוחה מלח
גרידה מלימון גדול
חצי כוס סוכר
רבע כוס שמן
שקית שמרים יבשים
מילוי אפשרי: ריבות למיניהן, שוקולד נוטלה, סחלב, ממרח קרמל ועוד…

הכנה:
נחבר בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. נוסיף את המלח ונערבב לאיחוד חומרים. נשלב בהדרגה ותוך כדי ערבול מיקסר את החלב, הברנדי (מונע ספיחת שמן) החלמונים והביצה. נוסיף את גרידת הלימון ונעבוד עם המיקסר עד לקבלת בצק אחיד – כזה שלא נצמד לדפנות הקערה. נכסה הקערה ונאפשר תפיחה בת שעתיים. נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח, נרדד הבצק לעובי של סנטימטר ונקרוץ עיגולים בעזרת קורצן או כוס. ניתן לבצק לנוח עוד חצי שעה. נחמם סיר עם שמן עמוק עד לרתיחה, ננמיך האש, נשמן הידיים בשמן ונחליק הסופגניות לסיר. נכסה, נטגן כשתי דקות ונהפוך בעזרת כף עץ לטיגון של דקה. נניח הסופגניות על נייר סופג, נפזר מלמעלה אבקת סוגר ונמלא עם מזרק במילוי שבחרנו.

למתכונים נוספים שיהפכו לכם את חג חנוכה למעניין ולטעים יותר:

לביבות יוגורט

לביבות תפוחי אדמה – קלאסיות

ספינג' עם טאצ' אישי

קרפ צרפתי – חוגגים חנוכה אחרת

4 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן