ראסגולה – כדורי גבינה במי ורדים (המטבח ההודי)

ראסגולה, או בעברית כדורי גבינת פאניר הטבולים בסירופ מי ורדים, הוא אחד הקינוחים האקזוטיים והמעניינים יותר. המטבח ההודי במיטבו

2
917
ראסגולה מתכון לראסגולה מתכון לכדורי גבינה נתניה מבשלת
ראסגולה - כדורי גבינת פאניר במי ורדים. צילום bigstock

ראסגולה, או בעברית כדורי גבינת פאניר הטבולים בסירופ מי ורדים, הוא אחד הקינוחים האקזוטיים והמעניינים יותר. מקור הקינוח הוא בהודו, וגבינת פאניר ניתן לרכוש במעדניות המכבדות עצמן.

המרקם של כדורי השחיתות האלה רך וקטיפתי. ראסגולה יכול להחזיק במקרר בין שלושה לארבעה ימים, ואם אתם חובבים של קינוחים בעלי מרקם קטיפתי (מלבי למשל), אתם בהחלט תעופו על קינוח זה. אז יוצאים לדרך: נתניה מבשלת… והפעם הודו סטייל…

מתכון לראסגולה (כדורי גבינה במי ורדים) 

מרכיבים:

900 גרם גבינת פאניר מוכנה

400 גרם סוכר
4 כפות מי ורדים (איכותיים)
2 כפות קמח
חצי ליטר מים
רבע כפית הל

שלבי הכנה:
1. בהנחה שקניתם גבינת פאניר מוכנה, שלבו את הגבינה עם הקמח ועם ההל בקערה. ערבבו עד לקבלה של מסת בצק רך. זה די חשוב וקריטי כדי לקבל בהמשך כדורי גבינה רכים, המזכירים במרקם את המלבי הים תיכוני.

2. כעת נכין את סירופ הסוכר. הביאו לרתיחה את המים והסוכר. לאחר רתיחה הנמיכו מעט את הלהבה.

3. שמנו מעט את קצות האצבעות עם שמן וצרו כדורים מהמסה בקערה. לאט לאט ובזהירות הכניסו לסירופ כשהוא על להבה נמוכה-בינונית. בשלו את כדורי הגבינה לזמן של שש עד שבע דקות. קחו צלחת ומיזגו לתוכה את מי הוורדים. הכניסו לצלחת את הכדורים וגלגלו אותם כדי שיספגו את מי הורדים. ככל שתשרו יותר, כך כדורי הגבינה יספגו יותר את הניחוח והטעם. .

המנה מוכנה, בתיאבון!

מתכונים לקינוחים נוספים:

מתכון לעוגת טירמיסו בקלי קלות

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן