מרק שעועית עשיר

3
360
מתכון מרק שעועית עשיר של שף גולן ימין - נתניה מבשלת
מרק שעועית עשיר. צילום fotolia

מרק שעועית עבורי זו מנה של בית. כזו שמחממת את הלב וגם את הגוף כשקר בחוץ. המתכון למרק שעועית עשיר, כזה הכולל לצד שעועית וגם עגבניות מגורדות, למדתי מאמי. וכנער, והאמת שגם היום כאבא לילדים, אין מבחינתי פינוק גדול יותר כשאמא שלי מכינה סיר עם מרק שעועית מהביל וכיפי. העיר שלי נתניה התהדרה בעברה במסעדות הפועלים שלה שמכרו מרקים בחורף.

"צלי אש" הייתה המוכרת מכולן. עד כדי כך, שמכל הארץ הגיעו כדי לאכול את מרק השעועית האגדי שלהם. הסוד, כמו במתכון של אמי, הוא בשימוש בציר העוף ובעגבניות המגורדות…

מתכון למרק שעועית עשיר

מצרכים:
2.5 כוסות שעועית לבנה (להשרות במים ללילה שלם)
3 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ דק
3 עלי סלרי קצוץ ושטוף היטב
5 שיני שום קצוץ דק
7 עגבניות מגורדות
פלפל חריף קצוץ (לאוהבי החריף)
3 כפות רסק עגבניות
2.5 ליטר ציר עוף (בסגנון הביתי אפשר להשתמש ב-2.5 כפות אבקת מרק עוף ומים)
1.5 כפית כמון (לא חובה)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
0.5 כפית אגוז מוסקט
50 גרם כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר עמוק נטגן את הבצל, הסלרי והשום בערך כדקה ואז נוסיף את רסק העגבניות ונמשיך לערבב. נוסיף את העגבניות המגורדות ואת הפלפל החריף ונמשיך לטגן עוד כשתי דקות נוסיף את ציר העוף ונביא לרתיחה. מוסיפים כעת את השעועית הלבנה ושוב מביאים לרתיחה. נוסיף התבלינים, ננמיך, נכסה עם מכסה ונבשל כשעתיים – שלוש.

איך יודעים שהמנה מוכנה? התשובה היא: פשוט טועמים ומתקנים. את הכוסברה נפזר עם ההגשה.

מצעד המרקים הכי שווים שיש – נתניה מבשלת:

מתכון מנצח למרק קובה סלק – המטבח העיראקי

מרק גולאש הונגרי – לא צריך יותר מזה

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן