לחמניות שום קוריאניות עם גבינה נמתחת – המתכון המושלם

הן סופר פריחות, הכי מושחתות שיש וטעמן פשוט מושלם. מתכון להכנת לחמניות שום קוריאניות עם גבינה נמתחת. 

0
4290
מתכון להכנת לחמניות שום קוריאניות - אוכל רחוב מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול אותו.
לחמניות שום קוריאניות עמוסות בגבינה נמתחת.

הן סופר פריחות, הכי מושחתות שיש וטעמן פשוט מושלם. מתכון להכנת לחמניות שום קוריאניות עם גבינה נמתחת. 

לקוריאנים, כך מסתבר, אין ספור סוגים של לחמניות. בכל פינת רחוב תוכלו למצוא לחמנית, לחמניות מאודות או לחמניות אפויות. אלה שהכי משכו לי את העין, הן לחמניות שום קוריאניות עם גבינה נמסה ונמתחת בכמויות אדירות. אצלנו, בנתניה, בהתאם למנהג השכונתי, כשאני מנסה משהו, השכנות והשכנים מגיעים לסיבוב טעימות. בקיצור, המתכון הזה שובר שיאים בתגובות.

מתכון להכנת לחמניות שום קוריאניות עם גבינה נמתחת | פשוט מומלץ! 

מרכיבים להכנת לחמניות חלב:

400 גרם קמח שמרים

כפית מלח

4  כפות  סוכר

2  ביצים גודל M

50 גרם חמאה רכה

כוס חלב חמים

עוד ביצה טרופה + כף מים להברשה

להכנת מלית גבינות:

250 גרם גבינת ריקוטה

220 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

250 גרם גבינת שמנת (כמה יותר אחוזי שומן, יותר טוב!)

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

הסוד האמיתי –  רוטב חמאה, שום ועשבי תיבול:

200 גרם חמאה איכותית מומסת

10 שיני שום כתושות

7-8 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

ביצה  גודל  M

כף  דבש

כפית מלח

טיפ לחידוד טעמים: תוסיפו עלי נענע וכוסברה קצוצים דק. הם משתלבים מעולה.

 

כך תכינו את הלחמניות המושלמות האלה – שלב אחרי שלב: 

בקערת מיקסר עם וו לישה משלבים חלב, קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים והמלח ומתחילים ללוש עד שהבצק מתגבש. כשזה קורה, מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וחלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה במקום חמים.

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשמונה חלקים שווים. על שיש מעט משומן, יוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הכדורים במעט שמן. מכסים במגבת ומתפיחים אותם עד עוד חצי שעה.

בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה מהולה בכף מים ומכניסים לאפייה. אופים עד שמגיעים לצבע זהוב יפה. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

בזמן שהלחמניות מתקררות להן, נכין את מלית הגבינות. בקערה משלבים את כל הגבינות. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עד שנקבל מסה אחידה. מעבירים את כל המלית לשקית זילוף ונשמור במקרר עד שלב המילוי.

נכין את רוטב החמאה. נשלב חמאה המומסת, שום כתוש, ביצה, בזיליקום, פטרוזיליה קצוצה  דבש ומלח ונטרוף היטב עד לאיחוד חומרים. עוברים מפה לשלב ההכנה לאפיה

בעזרת סכין משוננת יוצרים על כל באמצעות סכין חד את הצורה איקס עמוק. לא חותכים את הלחמניה עד הסוף. הלחמניה צריכה להישאר מחוברת בתחתית.

באמצעות שקית זילוף ממלאים את הלחמניה שלנו בגבינות. לוקחים את הלחמניה וטובלים אותה כשהיא הפוכה ברוטב השום. את המלית שנותרה מוזגים בנדיבות על הלחמניות. מניחים את הלחמניות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מחממים שוב תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים את הלחמניות ואופים עד שרואים איך הגבינה נמסה לה והצבע הזהוב מושלם.

טיפ אחרון: תעבירו על הלחמניות אחרי שהן מוכנות הברשה עם חמאה מומסת. תאמינו לי, זו חוויה.

 

 

 

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן