קוסקוס כרובית – המתכון הכי מטריף שיש

קוסקוס כרובית פריך ומרענן, ללא גלוטן, שמכינים בסיר אחד! מנה טעימה, צמחונית וקלה להכנה עם מתכון שעושה חשק לעוד. נתניה מבשלת עם סער אהרוני

9
6705
קוסקוס כרובית פריך ומרענן, ללא גלוטן, שמכינים במחבת אחת! מנה טעימה, צמחונית וקלה להכנה עם מתכון שעושה חשק לעוד. נתניה מבשלת עם סער אהרוני
קוסקוס כרובית. אתם תעופו על המנה הזו

קוסקוס כרובית פריך ומרענן, ללא גלוטן, שמכינים בסיר אחד! מנה טעימה, צמחונית וקלה להכנה.

אין ספק שקוסקוס "אמיתי" הוא תענוג שקשה לוותר עליו. למרות זאת, אלה מבינכם שעושים דיאטה, נמנעים מלאכול אותו כדי לא לקבל נזיפות מהדיאטן. ויש גם את הרגישים לגלוטן.

המתכון הזה חושב מחוץ לקופסא. למה? כי המתכון לקוסקוס כרובית הוא מתכון קל קלוריות. הוא כמובן בריא וטעים ומרגיש כמו קוסקוס עשוי סולת. אותו תענוג, פחות רגשי אשמה.

גילוי נאות: השבוע גיליתי במקפיא בסופר את המוצר של סנפרוסט, "פתיתי כרובית". הוא לגמרי מקצר את הדרך במתכון. לעדכונכם, מי שלא משיג את הפתיתים הנ"ל, אני מצרף גם דרך רגילה – בלי קיצורי דרך

מתכון קוסקוס כרובית – מקורי, מפתיע וטעים בטירוף

מרכיבים:
שקית של פתיתי כרובית של סנפרוסט או  ראש כרובית שלם

מרכיבים למרק של הקוסקוס:
2 בצלים קלופים קצוצים לרבעים
עגבנייה אחת מגורדת
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס עלי סלרי קצוצים
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
רבע דלעת קלופה חתוכה לקוביות גדולות
4 גזרים קטנים קלופים וחתוכים גס
גבעול סלרי קצוץ
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר שקית חומוס מבושל סנפרוסט)
ליטר וחצי מים רותחים
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור

תבלינים לקוסקוס כרובית:
כף  כורכום – מרוקו סטייל
כף שטוחה מלח

שלבי הכנה:

אם בחרתם להכין עם ראש הכרובית,  אז חותכים את פרחי הכרובית. מניחים במעבד מזון וטוחנים עד לקבל מעין גרגירים קטנים בגודל של קוסקוס.

מבשלים לשבע דקות את פתיתי הכרובית במים רותחים עם מלח וכורכום. מסננים וסוחטים היטב מעודפי המים. מרוקנים מהסיר לצלחת עמוקה ומשאירים בצד עד שהמרק יהיה מוכן.

בסיר משלבים את כל המרכיבים של המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 50 דקות. טועמים מדי פעם את המרק ומתקנים טעמים ותיבול במידת הצורך. לאחר שהמרק מוכן, מניחים בצלחות ההגשה את קוסקוס כרובית שלנו. מעל מוזגים את המרק של הקוסקוס. מגישים מיד.

טיפ הגשה: חצי לימון שלם בצד. יחדד את הטעמים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לבדוק בנתניה און ליין: 

מאפה כרובית מוקרם (רוטב בשמל)

 

 

9 תגובות

  1. וואי נשמע מה זה טוב
    כרובית תמיד טעימה תודה אשמח לנסות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן