מאפה כרובית מוקרם (רוטב בשמל)

מתכונים שלא מצריכים הרבה מאמץ, הם המתכונים הפשוטים, הביתיים והמשביעים ביותר. אז קבלו מתכון מאפה כרובית מוקרם. ואם המילה מוקרם מזכירה לכם את שנות השמונים, תחליפו אותה במילה רוטב בשמל...

18
2105
מאפה כרובית מוקרם - ברוטב בשמל
מאפה כרובית מוקרם - ברוטב בשמל

מתכונים שלא מצריכים הרבה מאמץ, הם המתכונים הפשוטים, הביתיים והמשביעים ביותר. אז קבלו מתכון מאפה כרובית מוקרם. ואם המילה מוקרם מזכירה לכם את שנות השמונים, תחליפו אותה במילה רוטב בשמל…

פרחים של כרובית, רצוי כרובית מוקרמת, היא תמיד מעדן בעיני. ואם ואם כבר, אז עדיף כרובית אפויה בגבינות. כן, בשבילי זה כמו חטיף – רק יותר טעים.

לכרובית יתרונות תזונתיים רבים וטעם ייחודי – בעיקר שהיא עוברת שני שלבים: בישול ולאחר מכן אפייה. תוספת של רוטב בשמל חלבי משתלב באופן מושלם במנה זו. אז נכון, שהיא מזכירה את המנות שכיכבו במסעדות נתניה של שנות השמונים. מצד שני, הטעם שווה כל ביס.

מתכון מאפה כרובית מוקרם (רוטב בשמל) – רמת קושי: קל

מרכיבים:
כרובית בינונית
חמאה: 100 גרם
קמח: 50  גרם
חלב: 2 כוסות
מלח ופלפל שחור: כפית שטוחה
מוסקט טחון: קמצוץ – אבל ממש קמצוץ
גבינת פרמזן מגורדת:  100 גרם לפחות
גבינה גאודה מגורדת: 150 גרם לפחות

לקישוט: בצל ירוק קצוץ דק או לחובבי רוסיה סטייל, שמיר קצוץ דק

שלבי הכנה:
ממלאים סיר עם מים רותחים ומבשלים את הכרובית כ- 10 דקות. מסננים מהנוזלים. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. במקביל, בסיר, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. עד מתי? עד שנוצרת מסה נוזלית ובהירה.

מוסיפים כוס חלב וטורפים עד שאין גושים של בצק. מוסיפים את יתר החלב ומתבלים במלח, בפלפל שחור ובקמצוץ אגוז מוסקט. קמצוץ זה קמצוץ, כי אגוז מוסקט הוא דומיננטי. לכן, עדיף לשים פחות מאשר להצטער בהמשך אם שמתם יותר.

מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומוסיפים את גבינת הפרמזן. ממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.

בתבנית אפייה מסדרים את פרחי הכרובית. שופכים מעל את הרוטב ומפזרים מעל את הגאודה המגורדת. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות.

מוציאים ומקשטים בקצת ירוק מעל.

 

18 תגובות

  1. אחד הדברים הכי טעימים שאפשר להכין וממש מתכון קל ברור ומגרה

  2. מתכון מעולה❣️רק עלה וכבר הולכת לנסות ❤️אין על המתכונים של סער אהרוני.וזה מאחת שמבשלת .נהנת מכל מתכון.

  3. מניסיון אישי שלי זה הוא בהחלט מתכון מנצח
    לכרובית מושלמתתתת .
    לכל אוהבי המטבח תעקבו אחר המתכונים של סער יש לו מתכונים שווים במיוחד .
    סופש מהמם ויום נהדר ?

  4. מתכון מהמם ונוח לעשייה …הכי אוהבת כרובית …יצא טעים מאד

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן