דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

פילה סלמון בקראסט פיצוחים

אין זה סוד, שהישראלים אוהבים פילה סלמון. במיוחד עבור קוראי נתניה מבשלת הכין שף גולן ימין מתכון ל-פילה סלמון בקראסט פיצוחים

פילה סלמון בקראסט פיצוחים

פילה סלמון בקראסט פיצוחים. צילום bigphoto

על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. מזה 25 שנה שדג הסלמון השתרש לו בתרבות האוכל הישראלית. זה התחיל עם סלמון ברוטב שמנת מפולפל והמשיך בפילה סלמון צרוב עם רוטב חרדל על כל נגזרותיו. בכלל, מתכוני דגים תמיד עניינו אותי.

דווקא הטיול בשוק הזכיר לי מספר וריאציות אחרות, מעניינות ומאתגרות. אז כשפגשתי גברת נחמדה, עובדת עיריית נתניה, שעשתה קניות בשוק והתעניינה במתכון מעניין – החלטתי שמלבד להכתיב לה מתכון, גם אפרסם אותו.

פילה סלמון בקראסט פיצוחים/ מתכון לפילה סלמון

מרכיבים:

פילה סלמון (טרי ואני ממליץ על נפתלי הדייג בשוק נתניה)
תערובת בריאות (קשיו, אגוזים, גרעינים)
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:
1. נחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות.
2. נכניס תערובת הבריאות לקערה, נכתוש קצת, נוסיף את כל התבלינים והנוזלים ונערבב היטב.
3. נניח את הדג בתבנית (אפשר עם נייר אפייה). ניצוק את התבלינים על הדג בצורה שווה ונכניס לתנור שחומם מראש לרבע שעה.

זהו,הדג מוכן. פילה סלמון בקראסט פיצוחים, שזו בהחלט מנה שתפתיע את האורחים או המשפחה. בעניין הצעת הגשה: אני, אישית, אוהב לאכול את המנה הזו עם פלח לימון בצד וסלט ערבי קצוץ היטב. אלה שמעדיפים את הירוק, יכולים בצד סלט ירוק.

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם: 

מתכון סלט פסטה עם נתחי סלמון מטוגן

מתכון דג מרוקאי קל וטעים

מתכון פאיה בשר

 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • עריסה – החמין הטריפוליטאיעריסה – החמין הטריפוליטאי אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי […]
  • סלמון ברוטב לימון וצלפיםסלמון ברוטב לימון וצלפים השבוע, כשצעדתי ברחובות מרכז העיר נתניה, עצרו אותי שתיים וביקשו שאמשיך בקו המתכונים הבריאים. הן סיפרו לי, […]
  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפוי היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר במתכון […]
  • מתכון לעוף במרינדה עשירהמתכון לעוף במרינדה עשירה ישנם אין ספור מתכונים לעוף, המהווה אתאחד המרכיבים המרכזיים בשולחן הישראלי. אחד המתכונים האהובים עלי הוא […]
  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]