סורבה אבטיח – מתכון לקיץ

2
57
מתכון סורבה אבטיח - נתניה מבשלת
סורבה אבטיח - מתכון קל להכנה גם לילדים. צילום bigstock

סורבה אבטיח ביתי, קיצי ומרענן, כזה שניתן להכין עם שלושה מצרכים בלבד, הוא אחד המתכונים היותר כיפים שיש. היתרון שלו, מעבר לטעם, הוא שילדים יכולים להכינו ובקלות. רגע לפני החופש הגדול, אם אתם מחפשים תעסוקה לילדים, תרגישו חופשי להציע להם מתכון לסורבה אבטיח נטול אלכוהול. אני, אגב, מציע להורים, אם בא להם לארח ובכיף חברים (לא לילדים), להוסיף נגיעה של ליקר אבטיח או וודקה לימון. אז, תקפצו לירקן או לשוק נתניה, שימו עליכם ועל הילדים סינרים וכנסו איתנו למטבח כי נתניה מבשלת מתכונים…

מתכון סורבה אבטיח / גרסה קיצית קלה להכנה – גם על-ידי ילדים

מרכיבים:

אבטיח בינוני חתוך לקוביות גדולות – בערך 4  כוסות מלאות בקוביות

מיץ מלימון אחד

כוס  אבקת סוכר

 שלבי  הכנה:

1. מכניסים למעבד מזון את חתיכות האבטיח, הלימון ואבקת הסוכר ומרסקים אותם יחד במשך כדקה עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את כל התערובת לקופסה, מכסים ומכניסים להקפאה של שעה

2. לאחר שעה מוציאים את התערובת מהמקפיא ומגרדים עם מזלג במטרה להפוך הכל למעין פירורי קרח גסים. כסו את הקופסה והכניסו שוב למקפיא לשעתיים.

3. לאחר שעתיים שוב תהליך של העבודה עם המזלג. גרדו את האייס שנוצר מתערובת האבטיח,עד למרקם כתוש אבל אחיד. בשלב זה  הסורבה מוכן להגשה.

טיפים למנה מותאמת למבוגרים: חובבי אלכוהול יכולים להוסיף מעט וודקה לימון או ליקר אבטיח בשלב מעבד המזון.

טיפים להגשת סורבה אבטיח: אפשר להגיש את סורבה האבטיח בכלי גדול המיועד לשיתוף בין כמה ילדים שאוחזים בכפיות או בכוסות אישיות. ניתן לקשט עם עלי נענע. לאוהבי ניחוח הנענע, ניתן להשרות את עלי הנענע במיץ האבטיח לרבע שעה אחרי סבב מעבד המזון, ואז לשלוף את עלי הנענע ולהכניס למקפיא.

מתכונים לקיץ: 

מתכון קיצי קליל: חזה עוף ברוטב ירקות

קרם מסקרפונה עם פירות יער

סלט קייצי שעושה רק טוב

גלידה ביתית שגם ילדים יכולים לעשות

 

 

 

 

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן