מתכון שווארמה -הגרסה הביתית (והמהירה…)

0
381
מתכון שווארמה - בגרסה הביתית - נתניה מבשלת
מתכון לשווארמה - הגרסה הביתית. צילום bigstock

נתחיל מהסוף, מתכון שווארמה בנוסח ביתי לא מצריך מתקן גריל מסתובב, גם לא, מערכת מורכבת הפועלת על גז או על פחמים (הדרך הקלאסית). רק מחבת.

שווארמה נחשבת לאחד ממאכלי הרחוב המזוהים יותר עם אגן הים התיכון. מקור השווארמה בטורקיה (שם בכלל קוראים למנה דונאר) ויש כמובן את אותה מנה רק בסטייל טיפהל’ה שונה ביוון – שם נקראת המנה גירוס. מקור השם שווארמה הוא בכלל מהשפה הערבית, ופירושו להסתובב. אז תקפצו לקצביה או לשוק נתניה, תצטיידו מראש בפרפר הודו נקבה טרי חתוך דק דק, המקפידים מוזמנים לרכוש גם חתיכת ליה (שומן כבש), כנסו למטבח, שימו עליכם סינר כי נתניה מבשלת.

מתכון שווארמה – הגרסה הביתית

חומרים:
פרפר הודו נקבה חתוך לקוביות קטנות (עדיף רצועות דקות ומלבניות)
2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים קצוץ קצוץ
קורט תבלין שווארמה
קורט כורכום
קורט כפית מרק עוף
קורט כפית גריל עוף
כפית עמבה
חצי כוס שמן

מומלץ: קוביית ליה (שומן כבש)

אופן ההכנה:
בקערה עמוקה נערבב את כל התבלינים עם 4 כפות שמן. נוסיף את נתחי השווארמה ונעסה היטב. את הקערה נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה עד שעתיים כדי שכל הטעמים יתחברו ביחד.
ניקח מחבת עבה ונחמם שמן + את חתיכת הליה שקצצנו דק ונערבב כדי לבצע פעולת המסת שומן הליה. לאחר שתי דקות נוסיף את הבצל, ושוב נבצע פעולת בחישה כדי למנוע שרפת הבצל (בערך שתי דקות). נוסיף את נתחי השווארמה, נערבב ונבחש בערך שבע עד עשר דקות (תלוי בחום של המחבת). זהו, מוכן. ניתן להגיש בצלחת או מעל לאפה עם סלט ערבי קצוץ היטב ועשיר בלימון, נגיעות של טחינה ו… בעצם… כל מה שכל אחד אוהב להוסיף למנה שלו…

את המתכון והגרסה המקצועית והקלאסית ניתן למצוא במתחם האירועים פולגה באזור התעשייה החדש.

נתניה מבשלת: מצעד המתכונים הבשריים המבוקשים ביותר: 

קציצות בשר טחון שגם ילדים אוהבים

ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושם

אסאדו דרום אמריקאי עם טוויסט

קציצות מפרום – המטבח הלובי במיטבו

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן