דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

מתכון שווארמה -הגרסה הביתית (והמהירה…)

שווארמה מזוהה מאוד עם אוכל רחוב, ולא הרבה יודעים שהמילה נגזרה מהשפה הערבית ופירושה להסתובב... שף גולן ימין מציע מתכון שווארמה - הגרסה הביתית

מתכון שווארמה -הגרסה הביתית (והמהירה…)

מתכון לשווארמה - הגרסה הביתית. צילום bigstock

נתחיל מהסוף, מתכון שווארמה בנוסח ביתי לא מצריך מתקן גריל מסתובב, גם לא, מערכת מורכבת הפועלת על גז או על פחמים (הדרך הקלאסית). רק מחבת.

שווארמה נחשבת לאחד ממאכלי הרחוב המזוהים יותר עם אגן הים התיכון. מקור השווארמה בטורקיה (שם בכלל קוראים למנה דונאר) ויש כמובן את אותה מנה רק בסטייל טיפהל’ה שונה ביוון – שם נקראת המנה גירוס. מקור השם שווארמה הוא בכלל מהשפה הערבית, ופירושו להסתובב. אז תקפצו לקצביה או לשוק נתניה, תצטיידו מראש בפרפר הודו נקבה טרי חתוך דק דק, המקפידים מוזמנים לרכוש גם חתיכת ליה (שומן כבש), כנסו למטבח, שימו עליכם סינר כי נתניה מבשלת.

מתכון שווארמה – הגרסה הביתית

חומרים:
פרפר הודו נקבה חתוך לקוביות קטנות (עדיף רצועות דקות ומלבניות)
2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים קצוץ קצוץ
קורט תבלין שווארמה
קורט כורכום
קורט כפית מרק עוף
קורט כפית גריל עוף
כפית עמבה
חצי כוס שמן

מומלץ: קוביית ליה (שומן כבש)

אופן ההכנה:
בקערה עמוקה נערבב את כל התבלינים עם 4 כפות שמן. נוסיף את נתחי השווארמה ונעסה היטב. את הקערה נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה עד שעתיים כדי שכל הטעמים יתחברו ביחד.
ניקח מחבת עבה ונחמם שמן + את חתיכת הליה שקצצנו דק ונערבב כדי לבצע פעולת המסת שומן הליה. לאחר שתי דקות נוסיף את הבצל, ושוב נבצע פעולת בחישה כדי למנוע שרפת הבצל (בערך שתי דקות). נוסיף את נתחי השווארמה, נערבב ונבחש בערך שבע עד עשר דקות (תלוי בחום של המחבת). זהו, מוכן. ניתן להגיש בצלחת או מעל לאפה עם סלט ערבי קצוץ היטב ועשיר בלימון, נגיעות של טחינה ו… בעצם… כל מה שכל אחד אוהב להוסיף למנה שלו…

את המתכון והגרסה המקצועית והקלאסית ניתן למצוא במתחם האירועים פולגה באזור התעשייה החדש.

נתניה מבשלת: מצעד המתכונים הבשריים המבוקשים ביותר: 

קציצות בשר טחון שגם ילדים אוהבים

ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושם

אסאדו דרום אמריקאי עם טוויסט

קציצות מפרום – המטבח הלובי במיטבו

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • עריסה – החמין הטריפוליטאיעריסה – החמין הטריפוליטאי אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי […]
  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפוי היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר במתכון […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • מתכון לעוף במרינדה עשירהמתכון לעוף במרינדה עשירה ישנם אין ספור מתכונים לעוף, המהווה אתאחד המרכיבים המרכזיים בשולחן הישראלי. אחד המתכונים האהובים עלי הוא […]