לחמא בעג’ין (ספיחה) – פיצה בשרית פאר המטבח הטורקי

2
209
מתכון לחמא בעג'ין - לחמעג'ון
לחמא בעג'ין - מאפה בשרי קלה להכנה

אחת המנות הקלות יותר לעשייה היא לחמא בעג’ין, שבאזורים אחרים מחוץ לטורקיה (ובשינויים קלים), מכנים אותה לחמעג’ון או ספיחה.

מדובר בבצק נימוח, בשר מתובל ועשבי תיבול. מעולם פיתה לא הייתה טעימה יותר. אז אם יש לכם במקרה קילו קמח שצריך “לחסל”, המתכון הזה בשבילכם.

מתכון לחמא בעג’ין (לחמעג’ון)

מרכיבים ל 10 יחידות:
קילו קמח
כף גדושה  שמרים יבשים

כוס וחצי מים חמימים

4 כפות שמן  זית

כפית מלח

תערובת בשר:

חצי קילו בשר טחון (מומלץ שילוב של בקר, כבש והודו)

5  כפות רסק  עגבניות

5 כפות שמן זית

כף צ’ילי גרוס ( לא חובה- רק למי שאוהב  חריפות)

צנוברים לפי העין

בצל קטן קצוץ דק מאוד

3 שיני שום כתושות

עגבנייה קטנה

מלח ופלפל לפי הטעם שלכם

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

שלבי הכנה:
משלבים בקערה  את מרכיבי הבצק. לשים עד שמקבלים מסה חלקה ובצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים לתפיחה לשעה פלוס במקום חמים עד להכפלת הנפח.

במקביל, משלבים בקערה את מרכיבי תערובת הבשר, מחממים מחבת עם נגיעת שמן ומקפיצים את תערובת הבשר לחמש דקות. המטרה היא שהתערובת תשנה את צבעה ולא מוכנה בצורה מלאה, כי המנה עוד תחזור לתנור. לאחר שהבצק סיים את ההליך, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בינוני (עבה או דק) לפי בחירתכם. מניחים את עיגולי הבצק על תבניות האפייה, כשהן כמובן מרופדות בנייר אפיה משומן קלות בתרסיס  שמן זית. 

מורחים על כל עיגול בצק שכבה דקה של רסק עגבניות. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר, מפזרים מעל את הצנוברים ומטפטפים מעל יחידת בצק שמן זית. אופים רבע  שעה בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות כרבע  שעה.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה אונליין:

שניצל מושלם במרינדה

פילה סלמון בקראסט פיצוחים

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן