דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

קרם פטיסייר – המתכון הקלאסי

הקונדיטור סער אהרוני במתכון לקרם פטיסייר, שאותו תוכלו לשלב כמילוי בשפע של עוגות וכמובן קינוחים שתכינו. ומראש, זה קל... נתניה מבשלת

קרם פטיסייר – המתכון הקלאסי

קרם פטיסייר. צילום fotolia

במבט ראשון על שמו הצרפתי והמפונפן של קרם הפטיסייר, ניתן לחשוב שמדובר במנה מורכבת וקשה להכנה. בפועל, מדובר בקרם בסיסי וקל להכנה, המשמש חלק בלתי נפרד מאפייה ביתית איכותית או מאפייה בקונדיטוריה. אז מה זה בעצם קרם פטיסייר? התשובה פשוטה עוד יותר: קרם וניל, שבגלל שיטת הכנתו הפשוטה ומרכיביו, הוא נחשב לקרם עשיר.

באופן עקרוני, ניתן ובקלות ליצור שפע של טעמים שונים לקרם פטיסייר – אם תחליפו את הנוזל. כך, לדוגמא, אם תשתמשו במיץ תפוזים במקום חלב, תקבלו קרם פטיסייר תפוזים. תנו לדמיון שלכם להוביל.

מתכון לקרם פטיסייר

מרכיבים:
חצי ליטר חלב
100 גרם סוכר
5 חלמונים (הצהוב)
60 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
מקל וניל או כף תמצית וניל איכותית

שלבי הכנה:
משלבים בקלחת את החלב. מרוקנים את מקל הווניל ומצרפים את מקל הווניל המרוקן ואת התכולה שלו אל החלב. מביאים לרתיחה ונוריד מהאש.

במקביל נטרוף את החלמונים עם הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת מסה אחידה. נשלב את הקורנפלור ונמשיך לטרוף עד שהקורנפלור יטמע לחלוטין בנוזל.

כעת נחזור לקלחת החלב. ברגע שנגיע לרתיחה, נוריד מהאש וניצוק בהדרגה את החלב הרותח על מסת הביצים. חשוב מאוד לבצע זאת בהדרגה תוך ערבוב מתמיד כדי שמסת הביצים לא תהפוך לביצה מקושקשת…

נחזיר את כל הקרם הדליל אל הקלחת ונבשל על אש נמוכה – עד שהקרם יסמיך. נוסיף את החמאה ונערבב קלות. נוריד מהאש, נעביר לכלי נקי, נכסה בניילון ונכניס למקרר לשלוש שעות של מנוחה וייצוב. זהו, הקרם מוכן

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • פאי לימון – דרך קלה ומהירה לעונג אמיתיפאי לימון – דרך קלה ומהירה לעונג אמיתי אחת ההנאות הגדולות שלי, כמעט בכל מוצאי שבת, היא להתענג על פאי לימון. עבורי ועבור חבריי, פאי לימון הפך לפאי […]
  • אצבעות מוצרלהאצבעות מוצרלה אחת הנישות הפופולריות יותר, באופן כללי, היא נישה המכונה Finger Food (פינגר פוד). בארץ, נישה זאת מקובלת מאוד […]
  • קרפ סוזט – להתענג על הטעםקרפ סוזט – להתענג על הטעם קרפ סוזט היא לא רק מנה קלאסית, שעד היום ניטש ויכוח בין הבלגים לצרפתים באשר לבעלות על המתכון, אלא שהיא גם מנה […]
  • עוגת שיש ביתית עשירה ונימוחהעוגת שיש ביתית עשירה ונימוחה השבוע פגשתי במקרה ברחוב צעירה, נשואה טרייה שפנתה אליי. היא סיפרה לי שהיא עוקבת קבוע אחרי המדור נתניה מבשלת […]
  • עוגיות ריבה של סבתא חנהעוגיות ריבה של סבתא חנה אחת העוגיות האהובות עליי הן עוגיות ריבה. עבורי זה טעם של ילדות, הטעם של העוגות והעוגיות של סבתא חנה שתיבדל […]