מתכון לוהט: חטיפי פיצה קישוא

חטיפי פיצה קישוא, נטולי גלוטן, הם יופי של נשנוש בעבודה יחסית קצרה. מנה מפתיעה וטעימה. בונוס: קישור להכנת לחמא בעג'ין ופיצה עבה.

8
3472
מתכון חטיפי פיצה קישוא, נטולי גלוטן, הם יופי של נשנוש בעבודה יחסית קצרה ואפילו מהנה. העיר נתניה מבשלת וגם אופה
חטיפי פיצה קישוא. תופתעו עד כמה זה טעים

חטיפי פיצה קישוא מבוססים על אחד המתכונים הכי מגניבים שנתקלתי בהם ברשת. מדובר בלהיט קולינרי ב… איטליה ובארה"ב. אז… הגיע הזמן שגם הישראלים בגלל ותושבי נתניה בפרט, יכירו אותו.

מתכון חטיפי פיצה קישוא | רמת קושי: קל

חומרים לגרסא חלבית: 

קישוא אחד גדול (אפשר גם זוקיני) פרוס לפרוסות של לא יותר מסנטימטר אחד.
כוס רוטב פיצה (מתכון ביתי בהמשך פה למטה)
¼ כוס מוצרלה מגורדת
ספריי שמן – לריסוס

מרכיבים עבור רוטב פיצה תוצרת בית:
800 גרם עגבניות מקולפות וללא העוקץ
רבע כוס שמן זית
7 שיני שום פרוסות דק
כפית שטוחה צ'ילי גרוס (אפשר גם פחות לרגישים לפיקנטיות)
כפית מלח
חצי כפית תבלין אורגנו

שלבי הכנה
מתחילים עם הרוטב הביתי. את העגבניות מרסקים במעבד מזון באמצעות 3-4 פולסים כדי להוציא את המיץ מהעגבניות, אפשרי לרסק מעט בידיים למי שיותר נוח.
במחבת גדול (לא סיר) נחמם את השמן ונטגן את פרוסות השום. לאחר שהשום מעט מזהיב, יוצקים פנימה את העגבניות עם המיץ שהוצאנו מהם. מערבבים ומוסיפים את התבלינים. מבשלים חצי שעה על להבה בינונית. לאחר משך הבישול הדרוש מורידים מהאש עד השימוש.

עוברים להכנת "פיצה". מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים את נייר האפייה בספריי שמן. מניחים את פרוסות הקישוא – לאחר שגירדנו טיפה'לה "מהבשר" על התבנית. מוזגים לשקע הקטנטן רוטב פיצה ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת. מכניסים לתנור לזמן הנע בין 20 דקות לחצי שעה (תלוי בתנור).

טיפים לשדרוג וגיוון: 

  1. למרוח ריקוטה בשקע ואז רוטב פיצה ומוצרלה. בכלל, ניתן לשלב מספר סוגי גבינות, תירס וזיתים קצוצים.
  2. אוהבי הבשר מוזמנים להחליף את הגבינה בנקניק קבנוס קצוץ משולב בזיתי קלמנטה קצוצים.
  3. צורת הכנה נוספת היא אפייה בצורת סנדוויץ' (מילוי 2 פרוסות קישוא וחיבורן יחדיו). מומלץ מאוד לבצע שקע קצת יותר גדול בפרוסה התחתונה כדי ליהנות מהמילוי.

מתכונים שווים במיוחד של נתניה און ליין. מוזמנים ללחוץ על הקישור: 

לחמא בעג’ין (ספיחה) – פיצה בשרית פאר המטבח הטורקי

תאווה איטלקית: פיצה ביתית עבה ואוורירית

 

8 תגובות

  1. סער אהרוני אתה אלוף בלהמציא מתכונים מעניינים, לא שגרתיים והכי חשוב טעימייים.
    תודה ?

  2. אהרוני סער , המתכונים שלך אליפות ❣️
    ואתה מקסים ❣️תמיד זמין למתן תשובות .
    תודה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן