מרק עוף זך ועשיר בטעמים – המתכון המנצח

המטבח היהודי תרם לעולם מתכון מנצח: מרק עוף זך. הבשלנית רבקה פדלון הוסיפה למרק הקלאסי כמה נגיעות משלה. התוצאה: מתכון מרק עוף עשיר בטעמים.

0
1247
מתכון מנצח להכנת מרק עוף זך ועשיר בטעמים - נתניה מבשלת
מרק עוף זך. צילום fotolia

המטבח היהודי תרם לעולם מתכון מנצח: מרק עוף זך. הבשלנית רבקה פדלון הוסיפה למרק הקלאסי כמה נגיעות משלה. התוצאה: מתכון מרק עוף עשיר בטעמים. אז שימו עליכם סינר, כנסו למטבח, כי נתניה מבשלת.

מתכון להכנת מרק עוף זך ועשיר בטעמים. רמת קושי: קל במיוחד

חומרים
עוף שלם טרי ומפורק ששטפנו במים חמים.
1/2 קילוגרם גרונות הודו שמשדרגים משמעותית את הטעם
6 שיני שום קלופות
2 פרוסות עצם רגל עם מח עצם (בקשו מהקצב)
3 גזרים קלופים ופרוסים
2 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים ופרוסים לחצאים
2 בצלים לבנים גדולים ושלמים
לפת קלופה וקצוצה לקוביות
צרור פטרוזיליה כולל השורש
ראש סלרי שטוף, קלוף ופרוס
מלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם
4 ליטר מים

אופן ההכנה
מנקים היטב את כלל המרכיבים. מכניסים לסיר את הבשרים. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה. אחרי שהמים רותחים במשך עשר דקות לפחות, שופכים את המים.

מוסיפים את שאר המרכיבים ושלוש ליטר מים. מכסים במכסה ומביאים לרתיחה. אחרי עשר דקות בהם הכל רותח, עם כף מסירים את הקצף. שוב מכסים עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.

טועמים, ממליחים ומפלפלים. מבשלים עוד כרבע שעה ומכבים את האש. נותנים לסיר להתקרר במשך כשלוש שעות ואז מכניסים למקרר לעוד חצי יום. פעולה זו מאפשרת לטעמים להתחבר.

להגשת מרק זך. המקלים משתמשים במסננת. המקפידים מעבירים את נוזלי הסיר דרך חיתול. טיפ הקשה: לפזר מעל עירית או שמיר קצוץ – אפשר גם פטרוזיליה.

מתכוני מרק שווים במיוחד: 

מרק בצל צרפתי מוקרם – מתכון לפינוק מושלם

מרק גולאש הונגרי – לא צריך יותר מזה