לחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים

2
1431
מתכון קל לחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים
מתכון קל ללחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים. צילום שאטרסטוק

סוד הקסם של מתכון לחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים – הוא השילוב של החלב המעניק רכות ממכרת וגבינה וזיתים שתורמים לטעם הייחודי. 

אני מודה שיש לי חולשה למאפי גבינה. במיוחד אם מדובר בלחמניות רכות כמו ענן מהסוג שלוקחים ביס מאחת מהן ואז יש רפלקס מותנה של היד לעבר המגש לקחת עוד  10  לחמניות.

בינינו, מה יותר טעים מלחמניות גבינה טורקיות אותנטיות עם שמרים? עם המתכון הזה כבר לא צריך לטוס בשביל לנסות לחמניות טורקיות אסליות בדיוק כמו באיסטנבול!

האמת, שאם לא לטוס לשם, אז לפחות אפשר נוכל להכין לחמניות טורקיות אותנטיות,להרגיש טורקיה

אז למה מתאימות לחמניות גבינה? הן מתאימות לפיקניק חלבי של אחה"צ עם בקבוק יין, הן מתאימות לאירוח בשעות הערב, וכמובן, שהן מושלמות לארוחת בוקר.

מתכון לחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים / רמת קושי: קל

מרכיבים:

2 כוסות חלב פושר

כוס שמן

ביצה אחת מופרדת לחלמון וחלבון (בחלמון (צהוב) נשתמש למריחה מעל הלחמניות לפני אפיה)

כפית מלח

2 כפות סוכר

כוס קורנפלור

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

200  גרם גבינה צהובה מגורדת – כמה שיותר שומנית עדיף

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת (לא חובה, אבל מומלץ)

זיתים שחורים וירוקים לפי הטעם חתוכים לטבעות (תשקיעו! קנו במשקל, לא מקופסאות)

שלבי  הכנה:

לערבב את כל החומרים חוץ מהגבינה והזיתים. לאחד למסה אחידה ולכסות בניילון נצמד. לתת לבצק לנוח לשעה שלמה.

אחרי שעה ליצור עיגולים, לשטח מעט כל כדור – כך שיהיה אפשר למלא בגבינה צהובה וזיתים.

משם לתפיחה שנייה של חצי שעה עד שעה. לאחר תפיחה שנייה, למרוח חלמון ביצה עם מעט שמן ולתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

לאפות בתנור כחצי שעה. בתיאבון

טיפ: ניתן כמובן לפזר מעל בטרם אפייה מעט קצח או שומשום. 

מתכונים מובילים של קונדיטור סער אהרוני – נתניה מבשלת וגם אופה: 

עוגיות אמסטרדם – המתכון לעוגיות ששיגעו את העולם

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

בולו – לחמניה מתוקה קטנה ומטריפה

 

2 תגובות

  1. תודה רבה ?
    אתה ממלא את הכדורים לפני התפחה שנייה
    והתפחה שנייה זה כבר בתבנית ?

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן