קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

3
735
קדרת בשר. צילום fotolia

שלום חברים, אז למרות שהמצב במדינה מתוח, אנחנו עדיין רוצים ליהנות מהדברים הקטנים שעושים אותנו גדולים בבית – במיוחד עם המשפחה. במזג אוויר סתווי ואפילו חורפי, אוכל ביתי בעיניי הוא תבשיל קדרה המתבשל בצורה איטית ומפיץ ניחוח בכל הבית. אחד האהובים עלי באופן אישי הוא תבשיל הטבחה בל קרע, אותו אמא שלי לימדה אותי לבשל. כילד בנתניה, בכל פעם שאמא בישלה את התבשיל, הרבה חברים שלי הגיעו לארוחה והתענגו על הטעמים הייחודיים של המטבח הטריפוליטאי – לובי. אז נכון, בבישול המסורתי יש להשתמש בפתיליות, אבל גם בבישול איטי על כיריים, תגיעו לתוצאה נפלאה. הגיע זמן בישול, כנסו למטבח.

קדרת בקר – טבחה בל קרע – טריפולי סטייל

מצרכים:
4 כפות שמן
2 בצל קצוץ
חצי קילו בקר כתף חתוך לקוביות
4 תפו׳א חתוכים לקוביות
3 שיני שום טרי קצוץ
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
כוס שתייה גדולה של חומוס גרגירים (יש להשרות במים יום לפני הכנת התבשיל)
3 כפות רסק עגבניות
כפית כמון
כפית פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
0.5 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
ניקח סיר רחב ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את קוביות הבשר, נערבב וניתן לבשר להיסגר עד לקבלת צבע אפרפר. בשלב הזה נוסיף את הרסק ואת השום. נערבב, נוסיף שתי כוסות מים ולאחר (בערך) כעשר דקות נוסיף את החומוס. נמשיך בתהליך הבישול עוד כעשרים דקות. נוסיף את תפוחי האדמה והדלעת לתבשיל ונשלים טעמים (כמובן שאת התבלינים נוסיף כאשר הנוזל רותח). נבשל את הקדרה שלנו על אש נמוכה החל משלושת רבעי השעה ועד שהבשר יהפוך לרך ונימוח – כזה שנחתך בנגיעה (יש לבדוק בין לבין ולהוסיף מים כדי למנוע התייבשות). כשבני הבית יגידו איזה וואו ריח של תבשיל מדהים, נגיש באהבה לצד (קוסקוס טריפוליטאי לבן או אורז) עם פרוסות לחם שחור. בתאבון.

 

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף את המתכון, להגיב וכמובן להכינו. אני זמין עבורכם גם בטלפון הנייד 052-5771570. למתכונים נוספים שלי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn: הבלוג של שף גולן ימין

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן