פודינג אורז – גם מתוק גם משביע

3
323
פודינג אורז - נתניה מבשלת מתכונים
צילום fotolia

פודינג אורז, בדיוק כמו האורז עצמו, מלווה את ההיסטוריה האנושית אלפי שנים. כמרכיב מרכזי בתזונה במזרח הרחוק, פודינג אורז באין ספור וריאציות, בעיקר מתוקות, הפך למנת חובה כמעט על בסיס יומי – אבל לא רק – בסקנדינביה פודינג אורז הוא מאכל שנהוג לאכול בחג המולד, ברומא העתיקה פודינג אורז שימש כסוג של תרופה לחיזוק הגוף ואילו בבריטניה פודינג אורז מככב בספרות כחלק בלתי נפרד ממאכלי האימפריה הבריטית. בתכל’ס, פודינג אורז הוא סוג של דייסה טעימה ומשביעה, לרוב מתוקה, שמתאימה לארוחת בוקר משביעה או לארוחת ערב מלאה. אני, אישית, אוהב להוסיף לפודינג שלי פירות טריים קצוצים. אז… שימו עליכם סינר, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון פודינג אורז מתוק

מרכיבים:

210 גרם אורז ריזוטו עגול
650 מ”ל חלב
מקל קינמון
פחית חלב מרוכז
עוד 200 מ”ל חלב
100 גרם סוכר
חצי כפית אבקת קינמון

תוספות בהגשה: בננה חתוכה, מנגו חתוך, קיווי (בעצם, כל פרי שאתם אוהבים), אבקת קינמון, דבש

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם 650 מ”ל חלב ומקל קינמון ומביאים לרתיחה בת עשר דקות, מנמיכים ומבשלים כעשר דקות נוספות תוך כדי ערבוב. כשמרבית הנוזלים נספגו באורז, מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את החלב המרוכז ואת החלב הנוסף, הסוכר וחצי כפית אבקת קינמון (יצבע את הפודינג בצבע חום. אם לא תשימו הפודינג יקבל צבע לבן יותר), מרתיחים לחמש דקות ומבשלים כחצי שעה לפחות על האש הכי נמוכה שיש. חשוב מאוד לערבב כל מספר דקות, כי בניגוד להכנת אורז בו אנו רוצים שכל גרגר יהיה בודד – כאן המטרה שלנו היא לגרום לאורז לשחרר כמה שיותר עמילן כדי ליצור את מראה הדייסה. מוזגים לכוסות הגשה כשתבשיל האורז מקבל מרקם דייסתי, מקשטים באבקת קינמון למעלה ומקל קינמון בצד ומקשטים עם כל פרי שאתם אוהבים.

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

מתכונים פופולריים העשויים לעניין אתכם:

מלבי ג’לי

מאפינס שוקולד – בננה

לילות בירות – ליאלי ביירות – קינוח מושלם

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן