עוגת גזר

2
218
צילום fotolia

ליל הסדר, מבחינתי לפחות, הוא מסוג הערבים שאני רק מחכה שיעבור בשלום, מהסוג של לסמן וי ולהתמקד במשימה הבאה. כך, לפחות היה עד לפני שנה-שנתיים, עת מוניתי לאופה המשפחתי. השנה החלטתי ללכת על עוגה בחושה. עוגת גזר אשר פונה למכנה המשותף הכי רחב שיש. עוגה שלא דורשת טכניקות מיוחדות, קלה לעשייה ומורכבת מרכיבים שקל להשיגם.

עוגת גזר (כשרה לפסח)

מרכיבים:
225 גרם קמח תופח כשר לפסח
2 כפיות קסנטן גאם (חומר מייצב שתמיד טוב שיהיה בבית ולא רק לתקופת הפסח)
2 ביצים גודל L
125 מ”ל שמן
125 גרם סוכר חום
כפית ג’ינג’יר
2 גרם סודה לשתיה
כפית קינמון
חצי כפית שטוחה ציפורן
220 גרם גזר מגורד גס
חצי כוס מיץ תפוז
גרידה של תפוז
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם צימוקים

שלבי הכנה:
נקציף את הביצים לקצף רך, נוסיף את השמן ואת הסוכר ונאחד חומרים. כעת, נשלב פנימה את הקמח, הסודה לשתייה ואת התבלינים ונאחד חומרים. בשלב הזה ניתן להוסיף את הגזר, את הצימוקים, את אגוזי המלך ואת מיץ התפוז וגרידת התפוז. נעבוד עם המיקסר לאיחוד חומרים.

ניצוק את המסה אל תוך תבנית אפיה משומנת קלות ונאפה בחום של 180 מעלות (בתנור שחיממנו מראש) למשך 35 דקות, לאחר זמן האפיה הדרוש נוציא ונשאיר בחוץ לצינון. נקשט עם אבקת סוכר (לא חובה).

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, בנתניה און ליין, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן