הכי חורפי שיש: מתכון להכנת קערת לחם למרק

אין כמו מרק חם או נזיד מבושל היטב בימי גשם. במיוחד עבורכם, הקונדיטור סער אהרוני, עם מתכון להכנת קערת לחם למרק. צירפנו גם שלושה מתכונים למרקים

0
35222
אין כמו מרק חם או נזיד מבושל היטב בימי גשם. במיוחד עבורכם, הקונדיטור סער אהרוני, עם מתכון להכנת קערת לחם למרק. צירפנו גם שלושה מתכונים למרקים
קערת לחם למרק או נזיד. מתכון קל וטעים.

אין כמו מרק חם או נזיד מבושל היטב בימי גשם. במיוחד עבורכם, הקונדיטור סער אהרוני, עם מתכון להכנת קערת לחם למרק. צירפנו גם שלושה מתכונים למרקים

אני אוהב לאפות קערת לחם. כשמוזגים לתוכה מרק מהביל או תבשיל קדירה, זו ממש חוויה אמיתית. אפשר לומר, שזו ארוחה שלמה במנה אחת. לצערי, המנה הזו נעלמה לה ממסעדות נתניה.

לפני שנתחיל לאפות קעריות לחם למרקים, קבלו קישורים לשלושה מרקים שווים במיוחד. מתכון למרק של הבשלנית הכי טובה בנתניה, רבקה פדלון. בנוסף, קישור למתכון שווה במיוחד של שף גולן ימין וגם אחד שלי.

  1. מתכון למרק בצל צרפתי מוקרם של סער אהרוני: לינק
  2. המתכון למרק מינסטרונה איטלקי של שף גולן ימין: לינק
  3. מתכון למרק גולאש הונגרי של רבקה פדלון: לינק

מתכון להכנת קערת לחם למרק | מרכיבים לשמונה קערות לחם

חומרים:
קילו קמח
2 וחצי כוסות מים
כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
שתי כפות שמן זית

שלבי  הכנה:
בקערה גדולה משלבים את המים ואז את כל מרכיבי הבצק. אין צורך במיקסר. לשים עם היד ומאחדים חומרים. משחקים עם כמות המים וכמות הקמח כדי להגיע למרקם נעים.

מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כשעה. לאחר כשעה עושים לבצק "קיפולים". איך בדיוק? בצורה הזו: תופסים את הבצק מצד אחד שלו, מלמטה כמובן, מרימים אותו ומפילים אותו על יתר הבצק. מאחדים פנימה על ידי לישה קצרה. עושים את התנועה הזו מכמה כיוונים של הבצק. הסיבה לכך היא שברצוננו להכניס כמה שיותר אוויר לבצק.

מכסים שוב ונותנים לבצק לנוח נכסה כחצי שעה. לאחר חצי שעה חוזרים שוב על שלב קיפול הבצק ונותנים לבצק לנוח תחת מגבת עוד חצי שעה.

בינתיים נכין את התנור לחום של 220-230 מעלות. אם נתתם לבצק לנוח שלוש פעמים וקיפלתם אותו שתי פעמים, אתם בכיוון הנכון.

מקמחים מעט את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. חותכים את הבצק לשמונה חתיכות רצוי בגודל ובמשקל זהה (למשתמשים עם משקל: 210 גרם).  מכדררים את הבצק לכדורים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה למנוחה של עוד חצי שעה. לאחר חצי שעה חורצים עם סכין על כל כדור סימן איקס בחלקו העליון.

שמים בתחתית התנור החם תבנית עם קוביות קרח אשר ייצרו לנו אדים בחלל התנור. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ומכניסים את קערות הלחם לתנור. לאחר כ-20 דקות נבדוק האם קערות הלחם שלנו מוכנות.

הצבע שלהן אמור להיות שחום והקרום על הלחמניות אמור להיות קשה מאוד. אם זה המצב, אז נוציא את הלחמניות מהתנור. אם לא, אז נשאיר אותן עוד 10 דקות בתנור.

לאחר משך האפייה הדרוש מוציאים את המגש ונותנים לשמונה קערות הלחם שלנו להתקרר לחלוטין. לאחר מכן, עם סכין מסור חד, מסירים את "המכסה". חשוב שלא לנקב את תחתית ודפנות הכיכרות.

את פנים הכיכר רצוי לרוקן כחתיכה אחת גדולה ככל האפשר. מה שנותר הוא ליצוק פנימה אל קערת הלחם את המרק שאתם מעדיפים.