דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

מתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלי

קבב ביתי, שאתם מכינים ומניחים על המנגל, לעולם יהיה טעים הרבה יותר מכל קבב קנוי. קבלו מתכון לקבב ביתי

מתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלי

צילום fotolia. כל הזכויות שמורות

מתכון לקבב ביתי, כזה שמכיל בשר איכותי וטעמיו מדויקים, יכול לעשות את כל ההבדל בין עוד סבב מנגל על האש לבין סבב בו האורחים שלכם יזכרו את הטעם לתקופה ארוכה. יש קבב רומני ויש קבב טורקי וכמובן קבב בוכארי, אני בחרתי להציע מתכון של קבב ביתי, המשלב גם… גם… וגם… היתרון במתכון של קבב ביתי – שהוא מאוד ישראלי – הוא, שכל אחד יכול לשנות את יחס המרכיבים בחומרים ובכך לשנות את הטעם לגמרי.

מתכון קבב ביתי/ מתכון לקבב ישראלי

חומרים:

קילוגרם בשר בקר טחון (בקשו מהקצב מספר 2)

200 גרם שומן כבש טחון (ניתן לשלב גם שומן בקר)

2 בצלי גדולים ומגורדים

כף כמון

כף פטרוזיליה יבשה (לחילופין כמות זהה קצוצה וטרייה)

כפית פלפל לבן

כפית מלח

כפית שטוחה תבלין סומאק (לא חובה, אבל מומלץ)

 

אופן ההכנה:

להכין ערב לפני את התערובת. מיד עם הכנת התערובת, קחו שיפודי מתכת וללפו עליהם את התערובת. הניחו על מגש והכניסו למקרר. במהלך הלילה התערובת תתייצב ולא תתפרק על המנגל. השימוש בשיפודי מתכת נועדו כדי להעביר את החום באופן זהה.

מתכונים נוספים שיכולים לעניין: 

מתכון סטייק חציל, קבבוני טלה וטחינה ירוקה

קבבוני דגים על מקלות קינמון

מתכון למרינדה לפרגיות או דגים על מנגל

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • עריסה – החמין הטריפוליטאיעריסה – החמין הטריפוליטאי אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי […]
  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפוי היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר במתכון […]
  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • בורקס תפוחי אדמה ובשרבורקס תפוחי אדמה ובשר מאות שנים נמשך לו הוויכוח על מקור הבורקס (השם המקובל בלדינו) או הבורק (הטורקי). דבר אחד בטוח: הוויכוח על […]