מתכון לקבב ביתי, כזה שמכיל בשר איכותי וטעמיו מדויקים, יכול לעשות את כל ההבדל בין עוד סבב מנגל על האש לבין סבב בו האורחים שלכם יזכרו את הטעם לתקופה ארוכה. יש קבב רומני ויש קבב טורקי וכמובן קבב בוכארי, אני בחרתי להציע מתכון של קבב ביתי, המשלב גם… גם… וגם… היתרון במתכון של קבב ביתי – שהוא מאוד ישראלי – הוא, שכל אחד יכול לשנות את יחס המרכיבים בחומרים ובכך לשנות את הטעם לגמרי.
מתכון קבב ביתי/ מתכון לקבב ישראלי
חומרים:
קילוגרם בשר בקר טחון (בקשו מהקצב מספר 2)
200 גרם שומן כבש טחון (ניתן לשלב גם שומן בקר)
2 בצלי גדולים ומגורדים
כף כמון
כף פטרוזיליה יבשה (לחילופין כמות זהה קצוצה וטרייה)
כפית פלפל לבן
כפית מלח
כפית שטוחה תבלין סומאק (לא חובה, אבל מומלץ)
אופן ההכנה:
להכין ערב לפני את התערובת. מיד עם הכנת התערובת, קחו שיפודי מתכת וללפו עליהם את התערובת. הניחו על מגש והכניסו למקרר. במהלך הלילה התערובת תתייצב ולא תתפרק על המנגל. השימוש בשיפודי מתכת נועדו כדי להעביר את החום באופן זהה.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין:
מתכון סטייק חציל, קבבוני טלה וטחינה ירוקה
מתכון למרינדה לפרגיות או דגים על מנגל