מרק גולאש הונגרי – לא צריך יותר מזה

4
575
גולאש הונגרי - נתניה מבשלת
צילום fotolia

מרק גולאש הונגרי, כזה המכיל תפוחי אדמה, נתחי בשר בקר חתוכים וטעם עשיר שלא ישאיר איש אדיש, הוא אחד המרקים שאהבתי בילדותי, בימי חורף קרים בדירת הוריי בעיר נתניה של פעם. הגשמים של הימים האחרונים שלחו אותי למטבח להכנת סיר מרק כזה, עם אותו מתכון למרק גולאש שאמי לימדה אותי להכין בצעירותי. אז… קדימה למטבח, הגיע זמן בישול.

מתכון למרק גולאש הונגרי

מרכיבים:
2 בצלים גדולים קצוצים
מעט שמן לטיגון הבצל
עגבנייה חתוכה לקוביות
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
בשר בקר (צוואר או כתף) חתוך לקוביות קטנטנות
גזר חתוך או פרוס
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, פפריקה חריפה לפי טעם
2-3 שיני שום כתוש
סיר עמוק למרק
5-6 תפוחי אדומה קלופים חתוכים לקוביות
עלה דפנה
גרגרי קימל (לפי טעם אישי)

אופן הכנה:
לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר ולסגור אותו. להוסיף את הגמבה ואת העגבנייה ולטגן עוד מספר דקות. לתבל סיבוב ראשון, למלא את הסיר לגובה של שני שליש מים ולהוסיף את הגזר ועלה הדפנה. להביא לרתיחה למספר דקות, להנמיך הלהבה ולבשל עד שהבשר מתרכך. להוסיף את תפוחי האדמה, השום והקימל ולבשל עד שתפוח האדמה מתרכך. לטעום ולתבל שוב בהתאם לצורך.

4 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן