בקיילה דג: הגרסה המעודנת לפאר המטבח התוניסאי

בקיילה הוא תבשיל תוניסאי שמבוסס על תמצית ממש מרוכזת של עלי תרד ומנגולד. סער אהרוני בחר גרסא מעודנת, המשתלבת נהדר עם דג

8
2637
בקיילה הוא תבשיל תוניסאי שמבוסס על תמצית ממש מרוכזת של עלי תרד ומנגולד. סער אהרוני מציע במדור נתניה מבשלת שימוש מעניין.
בקיילה - הפעם בשילוב נתחי דג מפולט.

בקיילה הוא תבשיל תוניסאי שמבוסס על תמצית ממש מרוכזת של עלי תרד ומנגולד. סער אהרוני בחר גרסא מעודנת, המשתלבת נהדר עם דג

יש הקוראים לו בקיילה ויש המכנים אותו פקיילה. בשורה תחתונה, מדובר בתבשיל תוניסאי מהסוג המשמש בסיס לאין ספור של מנות. למי שפחות מעודכן אני מתגורר בנתניה שנים רבות. העיר הזו, עם השוק העירוני המרהיב שלה, בולטת מאוד בקטע הקולינרי. תבשילי עדות הם חלק בלתי נפרד מההווי הנתנייתי וזה ממש כיף.

במקור, בקיילה אצלנו בבית או פקיילה בבית של השכנה, מכינים מעלי תרד אצלנו ומעלי מנגולד אצל השכנה. אלה עלים מטוגנים ממושכות עד שהופכים לתמצית מרוכזת. את התמצית מקפיאים ומוציאים לשימוש בעת הצורך. מעולה למנות בשריות, למנות צמחוניות או למנות עם דג.

אני בחרתי באחת הגרסאות המעודנות יותר.

מתכון בקיילה דג – המטבח התוניסאי במיטבו

לתמצית פקיילה מעודנת:
צרור עלי מנגולד או תרד (אפשר את שניהם יחד)
שמן זית בנדיבות

לתבשיל:
ליטר ציר עוף או ציר דג (לוקחים חלקי עוף ומבשלים במים במשך שעה ארוכה. אותו התהליך לציר דג).
5 שיני שום קלופות ופרוסות
8 עלי מנגולד או תרד טריים, קצוצים גס
פלפל לבן לפי הטעם
3 כוכבי אניס – כן, תשקיעו!
2 פילטים של פלמידה או בקלה. לחובבי הסגנון המפונפן, סלמון יכול גם להתאים.
מיץ לימון סחוט מלימון שלם.
חופן עלי נענע טריים

אפשרות: להוסיף פרוסות עגבניה בשלה.

שלבי ההכנה:
שוטפים היטב עלי מנגולד ומייבשים היטב. קורעים אותם עם הידיים ומניחים בסיר רחב. יוצקים שמן זית בנדיבות  שיכסה לגמרי את העלים. מדליקים להבה קטנטנה ומטגנים בעדינות כ־45 דקות. טיפ לפי העין: עד שהמנגולד משחים לחלוטין. ערבבו מדי פעם. חשוב לסנן השמן. לאחר משך הבישול הדרוש שומרים בצנצנת במקרר.

אופן הכנת המנה שלנו. מניחים סיר על להבה גבוהה. יוצקים ציר עוף ומוסיפים 2 כפות מתמצית הבקיילה. מוסיפים שום ומשלבים עלי מנגולד/ תרד טריים, מלח ופלפל לבן. זוכרים את כוכבי האניס שלנו? עכשיו מוסיפים. מערבבים ומבשלים עד שעלי המנגולד הטריים מתרככים ומאבדים מנפחם. טיפ. מי שמעוניין יכול להוסיף כעת פרוסות עגבנייה. המתיקות של העגבנייה מוסיפה עוד טעם.
במקביל, בוזקים על בשר הדג מעט מלח ויוצקים מיץ לימון. מחכים עשר דקות. מניחים בסיר את הפילטים של הדג עם העור כלפי מעלה, מפזרים עלי נענע ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים רבע שעה.

מתכונים מנצחים שפורסמו כאן, אצלנו, בנתניה מבשלת.

סלמון ברוטב לימון וצלפים
פילה מוסר בעשבי תיבול

8 תגובות

  1. המתכונים של סער תמיד טובים ומעניינים
    בדרך כלל הוא יוצר טוויסט קטן בעלילת המתכון שגורמים לשדרוג טעים.

  2. איזה כיף של מתכון לא בנאלי, מעורר תיאבון ומזמין להכין, סער אתה אלוף ?

  3. מזכיר לי את הילדות! אולי אנסה את הגרסה הצמחונית.. משוגעת על המתכונים שלך!

  4. הכנתי עם בשר או בלי בשר רק בקיילה עם קוקלה ( קציצת סולת עם שומן וחלבון)תפו"א ביצים ושעועית לבנה אבל, עם דג זה ממש חדש חדיש ומחודש חחח

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן