דלג על המודעה

מתכון ארטיק וניל בשלל טעמים – מתכוני קיץ לילדים

מתכון ארטיק וניל בהכנה ביתית הוא גם טעים, הוא גם קל והוא גם מספק תעסוקה לילדים. הקונדיטור סער אהרוני במתכון לארטיק

מתכון ארטיק וניל בשלל טעמים – מתכוני קיץ לילדים

צילום bigstock

על השאלה: איך מכינים ארטיק וניל, המצופה שוקולד חלב או ריבת חלב ומקושט בסוכריות, החלטתי לענות באמצעות מתכון ארטיק וניל ביתי. כן, הוא תמיד משתלב מצוין עם חום יולי – אוגוסט בנתניה (וגם בישראל… בכל זאת הגולשים שלנו מכל רחבי הארץ…).

מדובר גם בפעילות מהנה במטבח, שמתאימה מאוד לילדים הנמצאים בחופשה. כך, למשל, הילדים יכולים לסייע בהכנת הגלידה, יחד אתכם לטבול את השלגון בציפוי שוקולד חם ולפזר מלמעלה סוכריות צבעוניות. בעניין הסוכריות, מראש, אני מסיר כל אחריות לשאיבת השטיח או טאוט רצפת המטבח בשל פיזור הסוכריות על ידי הילדים… אז… מתחילים…

  מתכון ארטיק וניל בציפוי שוקולד

הכנות: 

מקלות ארטיק

תבנית סיליקון להכנת ארטיקים (אפשר גם להשתמש בכוסות קטנות ודקות (פחות מרשים)

מרכיבים:

מיכל חלב מרוכז (קונים בכל סופר)

כף תמצית וניל איכותית

חצי כוס ריבת חלב

750 מ”ל שמנת מתוקה 38%

ציפוי שוקולד חלב:

700 גרם שוקולד

חצי כוס שמן

קישוט:

סוכריות צבעוניות

ברס בוטנים

עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה: 

להכנת גלידת וניל עם פסי ריבת חלב. משלבים את החלב המרוכז והווניל בקערה. במקביל מקציפים שמנת לקצפת יציבה ואז מקפלים אל החלב המרוכז לקרם חלק. מחלקים את מסת הגלידה אל תבניות הסיליקון של הארטיקים. בינתיים, מעבירים את ריבת החלב לקערה ומחממים קצרות במיקרוגל שתקבל מרקם נוזלי מעט. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים עבים של ממרח לתוך כל ארטיק. אפשרות נוספת למלא את השקעים בהדרגה בגלידה בכמה פעמים תוך זילוף פסי ריבת חלב פעמיים בין לבין כדי שיתקבל משחק טעמים בפה. נועצים מקל של ארטיק בכל שקע ומקפיאים את השלגונים לשבע שעות.

לציפוי שוקולד חלב ממיסים את השוקולד על בן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מעבירים את השוקולד לכוס גבוהה. לאחר שהארטיקים קפאו לחלוטין, טובלים כל אחד מהם בציפוי ומפזרים בסוכריות צבעוניות או בכל ציפוי שהכנתם לכם מראש. מסדרים את השלגונים המצופים על מגש או קופסה עם נייר אפיה ושומרים במקפיא עד להגשה. ככה קל, ככה פשוט!

מתכונים שילדים אוהבים: 

סורבה אבטיח – מתכון לילדים + גרסה למבוגרים

כדורי שוקולד עם טוויסט שילדים אוהבים

קציצות בשר טחון שגם ילדים אוהבים

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים