דלג על המודעה

אוסובוקו ביין

הכנת אוסובוקו ביין וירקות מחייבת אפייה איטית; הטעם המושלם שווה את ההמתנה; מתכון לאוסובוקו ביין עם טוויסט של שף גולן ימין

אוסובוקו ביין

אוסובוקו. צילום fotolia

אחת ממנות הבשר המעניינות יותר, בעיני, היא מנת אוסובוקו ביין, הנאפה עם ירקות, למשך שלוש שעות לפחות. הטעם העדין והארומה המתפשטת בבית, הופכת את המנה למנה מנצחת. המרכיבים מתאימים לארבע מנות. כמובן, שניתן להכפיל את המרכיבים בהתאם לצורך. טיפ קטן אבל גדול: מומלץ ורצוי להשתמש בנתחים טריים. במתכון עצמו שני טוויסטים: שימוש בשומר וכן שימוש בפלפלים ירוקים חריפים. בשני המקרים לא חובה להשתמש, אבל… מדובר בטוויסט מומלץ.

אוסובוקו ביין וירקות – מתכון לאוסובוקו ביין. רמת קושי: קלה

מרכיבים
4 יחידות אוסובוקו עגל טרי
עלה סלרי חתוך ושטוף היטב
בצל לבן חתוך לקוביות
2 גזרים חתוך לקוביות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לקוביות (לא חובה)
1 שומר חתוך לקוביות גסות (לא חובה ולא מופיע במתכון המקורי, אבל יופי של טוויסט)
יין אדום חצי יבש מרלו
2 כוסות ציר ירקות (אם אין, תשתמשו במים)

2-4 גרגירי פלפל אנגלי (לא חובה, אבל מוסיף המון)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. בסיר רחב וגדול המתאים גם לאפייה בתנור נחמם ארבע כפות שמן ונטגן את נתחי האוסובוקו כשלוש דקות מכל צד במטרה לסגור את הבשר. נוציא את נתחי הבשר ונניחם בצד.

2. באותו סיר נקפיץ את כל הירקות כשלוש דקות ונחזיר את נתחי האוסובוקו. נוסיף קורט מלח וקורט פלפל שחור. נוסיף שתי כוסות יין ונביא לרתיחה. נוסיף שתי כוסות ציר ירקות/ נוזלי מרק ירקות או מים ונביא לרתיחה בת רבע שעה.

3. נחמם תנור לחום של 180 מעלות. את הסיר המותאם כאמור גם לתנור נכניס כשהוא מכוסה (או באמצעות מכסה או באמצעות נייר כסף) לשעתיים. נבדוק אם יש להוסיף נוזלים ונכניס לעוד שעה לתנור.

4. טיפ טעם: יש המוסיפים לנוזלים, בשלב הבישול הראשוני, עד ארבעה גרגירי פלפל אנגלי.

בתיאבון.

מתכונים נוספים:

מתכון לקדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

מתכון לשוק אווז בירקות שורש וטריאקי

קורדון בלו – המטבח הצרפתי עושה כבוד לשניצל

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • מתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלימתכון קבב ביתי למנגליסט הישראלי מתכון לקבב ביתי, כזה שמכיל בשר איכותי וטעמיו מדויקים, יכול לעשות את כל ההבדל בין עוד סבב מנגל על האש לבין […]
  • עריסה – החמין הטריפוליטאיעריסה – החמין הטריפוליטאי אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי […]
  • קדרת עוף וזיתיםקדרת עוף וזיתים קדרת עוף וזיתים היא אחת המנות הקלות יותר לעשייה. הסוד של המנה הוא בפשטותה והיא מכילה מרכיבים שהופכים אותה […]
  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפוי היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר במתכון […]
  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]