דלג על המודעה

אגרול מצה במילוי בשר טחון וצנוברים

את המנה הביתית הזו הכין שף גולן ימין, בדיוק לפני כשנה לליל הסדר. אז על השאלה מה אפשר לעשות עם מצה, קבלו פתרון טעים וכיפי

אגרול מצה במילוי בשר טחון וצנוברים

צילום fotolia

העם היהודי ידוע במתכוניו המורכבים והמגוונים הבאים לידי ביטוי בחגים. אני מאמין, שלפעמים, רק לפעמים, מומלץ ורצוי לגוון עם מתכון קל להכנה, שנראה מצוין (בהתאם למגבלות חג הפסח) ובעיקר טעים. שולחן חג משפחתי, לפחות אצלנו בבית, מגוון ומכיל אין-ספור מאכלים. מסורתיים אותנטיים, לצד מסורתיים עם נגיעות ממטבחים שונים. אז רגע לפני החג, קבלו מתכון שילך מצוין לאורך כל החג וחול המועד פסח.

אגרול מצה במילוי בשר טחון וצנוברים

מצרכים:
3 מצות רטובות בתוך מגבת (מומלץ להשרות כשעה)

חצי בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חצי קילוגרם בשר בקר טחון
קורט מלח
קורט פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
שמן זית לפי הצורך
קמח מצה
2 ביצים טרופות

תוספות לבשר: יש שיוסיפו כמון, אני אישית מעדיף צנוברים קלויים שנשברו מבעוד מועד.

אופן ההכנה
במחבת עם מעט שמן זית נטגן את הבצל. לאחר כדקה נוסיף את הבשר הטחון ונתבל במלח, בפלפל לבן ובאגוז מוסקט. את הבשר נקפיץ עד שצבעו ייהפך לאפרפר. תהליך של שלוש דקות בערך על אש בינונית. את המסה של הבשר נקרר כחצי שעה. לאחר מכן ניקח את המצה (ממליץ להשרות במים כשעה ולהניח על מגבת כדי למנוע קרעים). נניח במרכז המצה את הבשר לאורך ונגלגל כמו טורטיה. כך נעשה עם שאר המצות. לאחר מכן נטבול את המצה המגולגלת בביצים טרופות ונקמח בקמח מצה פשוט (כמו שניצל). במחבת עמוק נחמם כוס שמן לבישול ונטגן את גליליות המצה. אני מציע להגיש את הגליליות בצלחת לבנה גדולה, כשבצידה סלט ירוק וקישוטי טחינה.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים