תשעה אחוזים מהעסקים בנתניה בסכנת סגירה

0
126
מצב הערים הגדולות על פי דן אנד ברדסטריט

דן אנד ברדסטריט ישראל, פרסמה השבוע נתונים עדכניים של "מדד העסקים בסיכון" לשנת 2016. מהמדד, אשר מציג את הישובים בהם קיים ריכוז גבוה של עסקים עם רמת סיכון גבוהה לפשיטת רגל, עולה כי רמת הסיכון הממוצעת של העסקים בעיר באר שבע היא הגבוהה ביותר מבין הערים הגדולות בישראל עם אחוז עסקים בסכנת סגירה שעומד על 13.25% מכלל העסקים בבאר שבע וזאת בהשוואה ל-12.38% בשנה שעברה.

העיר נתניה נכללת אף היא ברשימת תשע הערים הגדולות, אשר נבדקו. מתוך המחקר עולה, כי 9.07 אחוז מהעסקים בנתניה נמצאים בסכנת סגירה. עוד עולה, כי מבין תשע הערים הגדולות – מעל 200 אלף תושבים, נתניה ממוקמת בין ארבע הערים האחרונות, כאשר הערים המובילות באחוזי העסקים בסכנת סגירה נמצאות אחרי באר שבע, אשדוד, חיפה, ראשון לציון וחולון. אחרי נתניה נמצאות ירושלים, פתח תקווה והעיר בה אחוז העסקים הנמצאים בסכנת סגירה הנמוך ביותר היא העיר תל אביב עם 7.38 אחוזים.

מתוך המחקר עולה תמונת מצב מדאיגה ביותר למצב העסקים בדרום הארץ, כאשר בעשר מתוך 12 ערים באזור הדרום חלה עליה באחוז העסקים בסכנת סגירה, בהן רהט – כ-24%, ערד כ-14%, דימונה כ-13%, אילת כ-13% ובאר שבע כ-13%.

סמנכ"ל כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט, צח ברקי, מסר, כי "הנתונים שהצגנו במחקר משקפים תמונת מצב מדאיגה, שכן הרשויות המקומיות עצמן עשויות להתמודד עם השלכות רבות שיגרמו במקרים של סגירת עסקים. כגון, עלייה במספר המובטלים ונשיאה בנטל הטיפול בהם, ירידה בהיקפי המסחר בעיר, פגיעה בהכנסות הרשות ממיסוי (ארנונה) ועוד. עלינו לטפח תרבות של ניהול סיכונים והתנהלות פיננסית טובה יותר. בעלי עסקים ומקבלי ההחלטות בהם, חייבים לשכלל את צעדיהם טוב יותר, החל מזיהוי הלקוחות הטובים או המסוכנים של העסק, דרך גיבוש מדיניות אשראי, ועד ניהול תהליכי הגבייה".

נודע, כי השלכות אלה כוללות, בין היתר, עלייה במספר המובטלים ונשיאה בנטל הטיפול בהם, ירידה בהיקפי המסחר בעיר, פגיעה בהכנסות הרשות ממיסוי (ארנונה) ועוד.

צח ברקי, סמנכ"ל כלכלה, מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט. צילום קובי קנטור
צח ברקי, סמנכ"ל כלכלה, מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט. צילום קובי קנטור

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן