עוגת רולדה עם שלוש וריאציות למילוי – תתחילו לגלגל…

יש שקוראים לה עוגת רולדה ויש שמכנים אותה מגולגלת. הסוד הוא בבצק משלושה רכיבים. המילוי הוא לבחירתכם... 

1
3183
יש שקוראים לה עוגת רולדה ויש שמכנים אותה מגולגלת. הסוד הוא בבצק משלושה רכיבים. אנחנו בחרנו בצק שק
עוגת רולדה על בסיס בצק שק"ם משודרג. קל ומהיר

יש שקוראים לה עוגת רולדה ויש שמכנים אותה מגולגלת. הסוד הוא בבצק משלושה רכיבים. המילוי הוא לבחירתכם… 

ישנם מתכונים שהם מהסוג של "גזור ושמור". עוגת רולדה מהירה להכנה, שהולכת מצוין עם קפה או תה, היא אחת כזו.

סוד הטעם שלה נחלק לשניים. בצק שק"ם ישראלי עם טוויסט של שלושה מרכיבים. וכמובן, בחירת המילוי בהתאם לטעם המשפחתי. עוגה זו הכי מתאימה בעולם לאלה העושים צעד ראשון באפייה ביתית. למה? כי אי אפשר לטעות בהכנה.

עוגת רולדה (מגולגלת) עם בצק שק"ם בשלושה רכיבים

מרכיבים:

350  גרם קמח תופח

גביע שמנת חמוצה 15% או גבינת שמנת 15%

200 גרם חמאה רכה

3 כפות סוכר (לא חובה)

מילוי: 

הסגנון המתוק לילדים: ממרח שוקולד נוטלה

חובבי הסגנון הים תיכוני: ממרח תמרים

הסגנון המזרח אירופאי: קונפיטורת ריבה

חובבי הטעם היצירתי: חמאת בוטנים משולבת עם ממרח תמרים (מלוח – מתוק)

קישוט: אבקת סוכר אחרי האפייה.

שלבי הכנה:

באמצעות מיקסר עם וו גיטרה משלבים את כל חומרי הבצק. אין סדר מסוים. מעבדים 4-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי. אני אוהב להעביר לאחר מכן למשטח עבודה מקומח ולסיים את הלישה ידנית.

עוטפים ומכניסים את הבצק למקרר לשעה של מנוחה. לאחר מכן מחלקים את כמות הבצק לשני כדורים. מרדדים דק. מורחים את המילוי שבחרתם. בתמונה למשל, מרחתי סבב אחד של ממרח שוקולד נוטלה. מעליו פיזרתי פירורי חלבה. מגלגלים את הבצק ויוצרים גליל שטוח. מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

עם סכין חד חורצים חריצים עמוקים על כל רולדה. לא עד הסוף! אל תפרידו לגמרי. מכניסים לתנור שחיממנו מראש לחום של 180 מעלות. אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לרולדה להתקרר במשך כחצי שעה ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

מתכונים שווים לעוגיות: 

בעבע תמר – הגרסה הכי עיראקית שיש

עוגיות באצ'י די דמה – מתכון לעוגיות רומנטיות

 

 

 

תגובה 1

  1. מה יהיה עם המתכונים שלך סער?
    אוהבת אותם וגם בני ביתי❤️‍?
    תודה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן