עגבניות אפויות במילוי גבינות ופטריות

0
149
עגבניות במילוי גבינה ופטריות. צילום fotolia

השילוב בין הגבינה הבולגרית, פרמזן מגוררת דק, גבינת שמנת ופטריות תמיד יהיה נהדר בעיני. אם תוסיפו לכך עגבניה (רצוי מזן תמר) וקמצוץ אורגנו, הטעמים והניחוחות ישלימו את האווירה. לאחר שבשבוע שעבר פרסמתי בבלוג מתכון חלבי והופתעתי מכמות התגובות – גם כשפגשתי הורים לתלמידים הלומדים עם ילדיי בשכונת קריית השרון וגם בשוק העירוני נתניה כשקפצתי לרכוש מצרכים טריים ומשובחים – החלטתי לספק עוד מתכון חלבי. גם הוא פשוט להכנה ואינו מצריך יותר מדי עבודה. אז קדימה, תקפצו לסופר או לשוק, תרכשו מצרכים, כנסו למטבח ונתחיל לעבוד

עגבניות אפויות במילוי גבינות ופטריות

חומרים:
6 עגבניות – עדיפות לתמר (גודל בינוני)
בצל קטן (חתוך לקוביות קטנות)
3 פטריות פורטובלו (חתוכות לקוביות קטנות)
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינה בולגרית (חתוכה לקוביות קטנות)
60 גרם גבינת פרמזן שגירדתם דק
גבינת שמנת נפוליאון 16% (קופסא)
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל לבן
קמצוץ אורגנו

אופן ההכנה
נחתוך את החלק העליון של העגבניה ובעזרת כפית נרוקן את התוכן הפנימי בעדינות – על מנת שהעגבנייה לא תיקרע. במקביל נחמם מחבת עם שמן זית ונטגן את הבצל והפטריות. בשפה המקצועית קוראים לתהליך זה דוקסל מלשום מילוי.  נטגן כשתי דקות. כאשר המילוי מתקרר ומגיע לטמפרטורת החדר, נעביר את תוכן המחבת ללא שאריות השמן ואת שאר מרכיבי המילוי לקערה עמוקה ונערבב. באמצעות כפית נמלא את העגבניות ונסדר בתבנית חסינת חום. נכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לעשרים דקות (משתנה מתנור לתנור). בתיאבון. טיפ: להגשה חביבה יותר ניתן להשאיר את החלק העליון שחתכנו מהעגבנייה ולהשתמש בו כמעין מכסה.

חברים וחברות תמיד לרשותכם בכל שאלה מקצועית בנייד 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים לשתף, להגיב וכמובן להתעדכן בעוד עשרות מתכונים שלי באתר נתניה און ליין – ksn: נתניה מבשלת – שף גולן ימין

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן