עוגת גבינה עשירה בפקאן וטופ פקאן מקורמל

אחד המתכונים המיוחדים יותר הוא של עוגת גבינה עשירה, המשלבת בסיס וטופ של פקאן. מתכונים לשבועות ולא רק...

77
13249
מתכון לעוגת גבינה עשירה בפקאן - מתוך המדור נתניה מבשלת וגם אופה מתכונים לשבועות
צילום שאטרסטוק

אחד המתכונים המיוחדים יותר הוא של עוגת גבינה עשירה בפקאן – כזו המשלבת את יתרונות עוגת הגבינה ואת היתרונות של פאי פקאן. 

נסו לדמיין פאי פקאן ואז עוגת גבינה. עכשיו דמיינו את שניהם משולבים יחד. התוצאה: עוגת גבינה עשירה, שהיא תענוג אמיתי וגם נראית מעולה. אז שימו את עליכם את הסינר וכנסו למטבח, כי נתניה אופה כל השנה וגם לקראת שבועות…

מתכון עוגת גבינה עשירה בפקאן | רמת קושי קל

מרכיבים.
– לבסיס
200 גרם פתי-בר
100 גרם פקאנים
כף סוכר
100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הפקאנים.
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
כף  דבש
4 כפות  שמנת מתוקה
200 גרם פקאנים קצוצים גס
קורט מלח

למלית גבינה.
400 גרם גבינת שמנת נפוליאון  או פילדלפיה
חצי כוס סוכר
3 ביצים גודל M
גביע  שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל איכותית

לציפוי פקאנים בקרמל.
50 גרם חמאה
כוס סוכר חום
250  מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
100 גרם פקאנים גרוסים גס

  • תבנית 24 או 26

ההכנה:
מכינים את הבסיס. מכניסים פתי בר, סוכר ופקאנים למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מערבבים עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית של תבנית אפיה. מכניסים להתייצבות במקרר למשך שעה.

מכינים את שכבת הפקאן. מערבבים יחד פקאנים קצוצים עם סוכר, חמאה מומסת, מלח, שמנת, דבש ותמצית וניל. זהו, כמעט וסיימנו, כיוון שכעת את שכבת הפקאן שופכים על הקלתית הקרה בצורה סימטרית

מכינים את שכבת הגבינה.
מחממים תנור ל-150 מעלות. משלבים יחד בקערה גבינת נפוליאון וסוכר. מוסיפים שמנת חמוצה ומאחדים היטב. מוסיפים למסה את הביצים והווניל ומאחדים. יוצקים לתבנית מעל שכבת הפקאנים. מכניסים לתנור ואופים כשעה.

מכינים את הציפוי.
ציפוי העוגה הוא חלק מהמראה ומהטעם. לכן, מכניסים את החמאה ואת הסוכר חום אל תוך סיר ומבשלים על אש בינונית – עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת ומערבבים היטב. שימו לב! הגענו לשלב בו מוסיפים חצאי פקאנים ומלח ומערבבים עד שכל הפקאנים מצופים בקרמל.

יוצקים את הפקאנים המקורמלים מעל העוגה. מכניסים למקרר לשעה לפחות. מוציאים את העוגה, פורסים ומגישים.

טיפ. חג שבועות מתאפיין בצבעי הלבן, חום אדמה וכמובן ירוק של פריחה. זו בדיוק הסיבה מדוע אני נוהג להוסיף לכל פרוסת עוגת גבינה – גם עלה נענע קטן לקישוט. בכל זאת, ירוק זה תמיד מרענן.

עוד מתכונים לעוגת גבינה. 

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קדאיף

77 תגובות

  1. ווואו סער, כרגיל כל מה שאתה עושה מדהים! המתכונים שלך מ צ ו י נ י ם!!! תודה

  2. תודה לסהר על מתכונים מדהימים במיוחד לקראת חג השבועות .
    סהר אתה בהחלט גאון קולינרי!

  3. ואווו נשמע מדהים. בא לי ךנסות אותה למרות שהיא מורכבת מכמה שלבים.

  4. ואוו נשמע טעים ממש? והכי חשוב שזה נגיש גם למי שאין לו הרבה ידע בזה?.

  5. וואווו איזה עוגה יפה ומרשימה
    עשירה ובטח טעימה
    ממש אומן אתה סער אחי הצעיר לנשמה
    מעריצה ומעריכה אותך מאוד
    אתה אלוף?❤️

  6. אחת העוגות!!!!! אחד הקונדיטורים!!!
    מדהים, יפה וטעים בטרוף.
    תודה סער אלוף ♥️♥️♥️

    • וואי וואי סער עוגה מדהימה כמו כל דבר שאתה עושה
      אלוףףףףף

  7. עוגה מוצלחת ביותר !
    כל מתכונים של סער מדוייקים טעימים והכל יוצא מושלם חג שמח

  8. לאחר האפייה אפשר להוציא את העוגה מהתנור או לתת לה להתקרר שעה בתנור לפני הציפוי

  9. עוגה מעלפת! אין עליך , עוגות ומתכונים מושלמים ומדוייקים , פשוט אלוףףף!!

  10. בהוראות ההכנה כתוב לשים בשכבת האגוזים שמנת וסירופ מייפל.'. במצרכים לא כתוב, כתוב דבש שאינו מופיע בהוראות ההכנה.
    בנוסף, מה כמות האגוזים שצריך לציפוי?
    תודה.

      • בהמשך לתגובתך…
        אפשר הבהרה לגבי מתי מוציאים את העוגה מהתנור?
        הכוונה האם העוגה צריכה להשאר בתנור עד לקירור?

        שאלה נוספת לגבי ציפוי פקאנים קרמל, מתי שופכים אותה על העוגה?
        הציפוי צריך להתקרר לפני?
        ולגבי מצב העוגה בזמן ששופכים עליה את הציפוי שהיא קרה או לא משנה?

        חוץ מזה נשמע לי רעיון פגז שילוב קרמל פקנים ועוגת גבינה.

        אני מעוניינת להכין אותה בערב חג שבועות.

        סער תודה?

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן