מתכון להכנת סלט ביצים רוסי – כזה שנגמר ברגע…

ישנם אין ספור מתכונים להכנת סלט ביצים, תלוי בעדה, אבל המתכון המנצח, לפחות בעיר נתניה, הוא של סלט ביצים רוסי - כולל מיונז...  

0
5479
ישנם אין ספור מתכונים להכנת סלט ביצים, תלוי בעדה, אבל המתכון המנצח, לפחות בעיר נתניה, הוא של סלט ביצים רוסי - כולל מיונז...  
סלט ביצים רוסי

ישנם אין ספור מתכונים להכנת סלט ביצים, תלוי בעדה, אבל המתכון המנצח, לפחות בנתניה, הוא של סלט ביצים רוסי. 

מדובר בסלט קל להכנה, טעים ומשביע. כזה שמתאים לבראנצ' של שבת בבוקר עם חלה טרייה, או סנדוויץ' לילדים לביה"ס. הבעיה היחידה עם סלט ביצים, שאגב יש לאכול אותו טרי, היא המהירות בה משפחה מחסלת אותו. אז מראש, מוזמנים להכפיל כמויות.

מתכון להכנת סלט ביצים רוסי | מידת קושי: קל

מרכיבים:

6 ביצים קשות

3 כפות אפונה מבושלת (ניתן של סנפרוסט מופשר)

2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות קטנות (לא חובה, אבל…)

3 כפות שמנת חמוצה

כף שטוחה של מיונז (לא חובה, אבל בכל זאת רוסי)

בצל סגול

כף עירית קצוצה

חצי כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף בסוף)

חצי כפית פלפל שחור

 תוספות לטעם: בצל ירוק קצוץ

שלבי הכנה:

קוצצים את הבצל, העירית דק דק. את הביצים קוצצים לקוביות קטנות, אבל לא מדי ומשלבים בקערה. מי שבוחר להוסיף תפוחי אדמה אז לקצוץ גם כן לקוביות קטנות.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומי שבוחר גם את המיונז. מוסיפים את האפונה. ממליחים, מפלפלים ומערבבים קל.

שמים במקרר לשלוש שעות לפחות כדי שהטעמים יתחברו. מומלץ לאכול את הסלט בטמפרטורת החדר, אז חשוב להוציא את הסלט מראש מהמקרר כדי שינעם לחיך. ניתן לקשט עם בצל למעלה. למי שרוצה לנסות ולשכנע את הילדים לאכול יותר ויטמינים, ממליץ לקחת גמבה אדומה, לחתוך את הראש ולהגיש כשהיא ממולאת בסלט.

מתכונים לסלטים שיעשו לכם את היום: 

סלט טאבולה רימונים מהסוג שיפיל את האורחים

 

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן