טורטייה מקסיקנית במילוי רצועות פרגית, חרדל ודבש

0
1865
צילום fotolia

השבוע יצאתי לקניות בסופר המקומי בשכונת קריית השרון (נתניה סיטי). כשהגעתי לפינת הלחמים, הטורטייה, כמעט באופן אוטומטי, קרצה לי – מה שגרם לי להכניסה לעגלת הסופר. נכון, אפשר להלאות אתכם בדרך הכנתה – אבל – לפעמים קיצורי דרך בהחלט מותרים ובעיקר אם במתכון המוצע אנחנו נתמקד במילוי עצמו. אגב, יתרונה של הטורטייה, שכמעט כל מה שתחליטו למלא אותה יתאים. טורטייה למי שלא מכיר היא סוג של לחם עגול ושטוח, העשויה ללא שמרים, מקמח תירס או מקמח חיטה דק דק.

טורטייה מקסיקנית במילוי רצועות פרגית, חרדל ודבש

חומרים:
2 פרגיות
3 כפות דבש
כף חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית
כפית סילאן

תוספות אפשריות:
מחית מאבוקדו
חצי כפית אריסה או צ'ילי חתוך לאוהבי החריף
עלי חסה
פרוסות עגבניה
רצועות בצל
שעועית שחורה שבושלה והוכנה מראש
גרעיני תירס

אופן ההכנה:

בתוך קערה נתבל את הפרגיות בדבש, בחרדל, בסילאן ובשמן הזית ונעסה היטב. נשאיר לחצי שעה. נחמם לנו מחבת פסים וניצלה את הפרגיות המטובלות כשתיים עד שלוש דקות מכל צד. לאחר מכן נחתוך את הפרגיות לרצועות דקות. נחמם מחבת רגילה באש בינונית ונוסיף את הטורטייה למחבת לעשר שניות לכל צד על מנת שהטורטייה תעשה קריספית.

לאחר מכן נמרח את האבוקדו במרכז הטורטייה ונתחיל להוסיף את מה שהחלטנו להוסיף – הכל על-פי הטעם האישי. במרכז הטורטייה נסדר את הפרגית ונגלגל את הטורטייה. מומלץ מאוד בזמן הגלגול להדק היטב. נחתוך בחצי ונגיש בהרבה אהבה. טיפ: אחת הדרכים המעניינות יותר להגשה היא באמצעות עטיפת הטורטייה בנייר חום וקשירה באמצעות חוט מתאים. עצלנים יכולים להשתמש גם עם קיסם…

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן