"מה עם קצת מנות דגים?", שאל אותי חבר שפגש אותי, במקרה, בשעה שצעדתי לשוק נתניה כדי להצטייד בכמה תבלינים טריים. אז חשבתי, אמרתי למה לא, הארכתי את המסלול ועצרתי בחנות הדגים של ג'ו. היה לו שם דג לוקוס טרי-טרי ואז נזכרתי במתכון ותיק עם טוויסט קטן שלי. אז תלבשו את הסינור וכנסו איתי למטבח.
קציצות דג לוקוס בעשבי תיבול
מרכיבים לקציצות:
500 גרם דג לוקוס נקי (בלי עור וטחון דק)
רבע כוס פרורי לחם
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לימון טרי סחוט
פלפל חריף קצוץ דק (ללא הגרעינים)
3 כפות שמן זית
מרכיבים לרוטב:
6 שיני שום
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 גמבה אדומה או כתומה
כוס עלי בזיליקום ללא גבעולים
חצי כפית מלח
חצי כפית צ'ילי חריף גרוס
אופן ההכנה:
נתחיל ברוטב. נכניס את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ונטחן עד לקבלת מרקם של משחה. נוסיף, בהתאם לצורך, עד שתי כפות שמן זית.
הכנת הקציצות פשוטה גם היא. נערבב את המרכיבים המיועדים לקציצות הדג בקערה. באמצעות היד ניצור כדורי קציצות בגודל בינוני. מהכמות המוצעת כאן ניתן להכין שמונה קציצות. נכניס לקירור לחצי שעה. נחמם מחבת ברזל, נשמן ונסגור את קציצות הדג בערך דקה לכל צד. ניקח סיר בינוני ונכניס את הרוטב שהכנו ונביא לרתיחתו. לאחר מכן נוסיף את קציצות הדג, ננמיך את האש ונכסה את הסיר לעשר דקות בלי לערבב. נכבה את האש, נטעם, נתקן ו… בתיאבון…
חברי וחברות הבלוג שלי כאן, בנתניה און ליין – ksn, תודה על התגובות, ההארות, ההערות, העצות והחוויות. אני זמין עבורכם בנייד 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים לכתוב לי, לשתף את המתכון, להגיב, לעשות לייק ולהתרשם מעוד המון מתכונים שלי: נתניה מבשלת עם שף גולן ימין
[…] קציצות דג לוקוס בעשבי תיבול […]
Comments are closed.