קציצות דגים ברוטב שמנת

0
505
מתכון קציצות דגים ברוטב שמנת - נתניה

קציצות דגים ברוטב שמנת זו אחת המנות החלביות הטעימות יותר לטעמי. כמו במקרים רבים, גם למנה הזו הגעתי לפני שנים רבות, כשניסיתי לשכנע את ילדיי, בימים שהיו קטנים, לאכול קצת יותר דגים. אז שימו סינרים וכנסו למטבח כי נתניה מבשלת

מתכון קציצות דגים ברוטב שמנת

מרכיבים:

קילוגרם בקלה מפולט

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל לבן

פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

לרוטב:

כף חמאה

כף קמח

חצי כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

כוס גבינה צהובה מגורדת

אגוז מוסקט, פלפל לבן

 

 

אופן ההכנה:

שוטפים את נתחי הדג, מנגבים בנייר סופג וטוחנים. מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה, מכסים בניילון נצמד את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים. הסיבה: ספיגת הטעמים.

בסיר בינוני מרתיחים מים עם מלח. כאשר המים רותחים, צרים קציצות מעיסת הדגים ומכניסים למים הרותחים. מבשלים על אש קטנה בערך 20 דקות. מעת לעת הופכים את הקציצות שיתבשלו מכל צד. מוציאים את הקציצות באמצעות כף מחוררת. חובבי הטיגון יכולים לבצע את אותו ההליך שמבצעים בהכנת קציצות.

להכנת הרוטב ממיסים בסיר קטן את החמאה ומשחימים את הקמח לצורך יצירת רביכה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינה הצהובה המגורדת, השמנת והתבלינים ומבשלים כדקה נוספת. את הרוטב מוזגים על קציצות הדגים.

אהבתם את המתכון להכנת קציצות דגים ברוטב שמנת? מוזמנים לשתף בפייס ובוואטס. בתיאבון!

למתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

קדירת דגי ים ברוטב אדום

קבבוני דגים על מקלות קינמון

סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

דג אפוי ברוטב פטריות

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן