קוגל ירושלמי – מתכון עם טאצ’

1
787
קוגל ירושלמי. מתכון לשבת. צילום אילוסטרציה

מזג האוויר המתקרר לו, מסמן את תחילתה של עונת המאכלים שנועדו לחמם לא רק את הבטן, אלא גם את הלב. קוגל בכלל, בדגש על קוגל ירושלמי בפרט, הוא בדיוק מסוג  המאכלים האלה עם אפיה או בישול ממושך ואיטי – הליך אשר מאפשר להם לנצור בתוכם לא רק טעמים נפלאים, אלא גם זיכרונות מימים רחוקים וטעמים של מסורת.

סנונית ראשונה בסדרת “התבשלנו כל הלילה עבורך” או “מה נבשל לשבת?” הוא המתכון  לקוגל ירושלמי. הסוד הוא בתיבול: שילוב של מתוק וחריף: סוכר מקורמל מול פלפל שחור. אפייה בחום נמוך מאוד לצד החמין של שבת – גורמת לטעמים של הקוגל לקבל “גוף” בשפה  המקצועית. בשפה שלנו: “להתחבר ולהעיף לנו את הסכך בכל ביס”.

מתכון לקוגל ירושלמי / קוגל ירושלמי – הסוד הוא בשילוב מתוק וחריף

מצרכים:

חצי קילו אטריות דקות

כף קינמון

כוס סוכר

¾  כוס שמן

חצי כוס צימוקים

5  ביצים גודל M

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור טרי

 אופן ההכנה: 

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.

מבשלים את האטריות לפי ההוראות שיש על האריזה במי מלח. מסננים מהמים, שוטפים תחת זרם מים קרים ומעבירים לקערה.

מכינים את הקרמל: מניחים את הסוכר במחבת, עם נגיעה של חמאה וגם טיפהל’ה מים וממיסים אותו עד שנוצר קרמל כהה. מסירים מהלהבה ויוצקים על פני האטריות בזהירות. הקרמל חם מאוד! מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים בחום נמוך של 90-110  מעלות, למשך הלילה, יש לכסות את התבנית בנייר כסף כדי למנוע התייבשות של החלק העליון. לאחר משך האפייה הדרוש, מומלץ לקרר ולהגיש פושר.

מתכונים מעניינים נוספים לקוראי נתניה מבשלת מתכונים: 

מתכון קרמבו וניל דבש (ביתי)

קדירת דגי ים ברוטב אדום

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

 

תגובה 1

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן