דלג על המודעה

קוגל ירושלמי – מתכון עם טאצ’

קוגל בכלל, בדגש על קוגל ירושלמי בפרט, מייצג את שבת וגם מזג אוויר חורפי. לא רק לחמם את הבטן, אלא גם את הלב. קבלו מתכון ראשון בסדרת מתכונים אל תוך הלילה

קוגל ירושלמי – מתכון עם טאצ’

קוגל ירושלמי. מתכון לשבת. צילום אילוסטרציה

מזג האוויר המתקרר לו, מסמן את תחילתה של עונת המאכלים שנועדו לחמם לא רק את הבטן, אלא גם את הלב. קוגל בכלל, בדגש על קוגל ירושלמי בפרט, הוא בדיוק מסוג  המאכלים האלה עם אפיה או בישול ממושך ואיטי – הליך אשר מאפשר להם לנצור בתוכם לא רק טעמים נפלאים, אלא גם זיכרונות מימים רחוקים וטעמים של מסורת.

סנונית ראשונה בסדרת “התבשלנו כל הלילה עבורך” או “מה נבשל לשבת?” הוא המתכון  לקוגל ירושלמי. הסוד הוא בתיבול: שילוב של מתוק וחריף: סוכר מקורמל מול פלפל שחור. אפייה בחום נמוך מאוד לצד החמין של שבת – גורמת לטעמים של הקוגל לקבל “גוף” בשפה  המקצועית. בשפה שלנו: “להתחבר ולהעיף לנו את הסכך בכל ביס”.

מתכון לקוגל ירושלמי / קוגל ירושלמי – הסוד הוא בשילוב מתוק וחריף

מצרכים:

חצי קילו אטריות דקות

כף קינמון

כוס סוכר

¾  כוס שמן

חצי כוס צימוקים

5  ביצים גודל M

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור טרי

 אופן ההכנה: 

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.

מבשלים את האטריות לפי ההוראות שיש על האריזה במי מלח. מסננים מהמים, שוטפים תחת זרם מים קרים ומעבירים לקערה.

מכינים את הקרמל: מניחים את הסוכר במחבת, עם נגיעה של חמאה וגם טיפהל’ה מים וממיסים אותו עד שנוצר קרמל כהה. מסירים מהלהבה ויוצקים על פני האטריות בזהירות. הקרמל חם מאוד! מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים בחום נמוך של 90-110  מעלות, למשך הלילה, יש לכסות את התבנית בנייר כסף כדי למנוע התייבשות של החלק העליון. לאחר משך האפייה הדרוש, מומלץ לקרר ולהגיש פושר.

מתכונים מעניינים נוספים לקוראי נתניה מבשלת מתכונים: 

מתכון קרמבו וניל דבש (ביתי)

קדירת דגי ים ברוטב אדום

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

 

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. תודה על שיתוף המתכון🙏
    אוהבת קיגל מאוד👍

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים