קדרת עוף וזיתים היא אחת המנות הקלות יותר לעשייה. הסוד של המנה הוא בפשטותה והיא מכילה מרכיבים שהופכים אותה למושלמת. אני מציע שתי גרסאות לקדרת עוף וזיתים: הרגילה והחמצמצה. מוזמנים להיכנס למטבח, כי נתניה מבשלת…
קדרת עוף וזיתים (מתכון לעוף וזיתים – תבשיל)
חומרים:
2 קופסאות זיתים מגולענים (עדיף איכותי ממעדניה)
5 שוקיים
בצל חתוך לקוביות או פסים
1-2 פלפלים חריפים חתוכים לעיגולים לפי הטעם המשפחתי
4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר
2 כפות שום כתוש
2 כפיות רסק עגבניות
*לגרסה החמצמצה: פרוסות מלימון חתוך וחצי כפית כורכום.
אופן ההכנה:
1. נבשל את הזיתים במים רותחים לחמש דקות על מנת להוציא את המרירות ונסנן לתוך קערה.
2. לסיר רחב עם מכסה נוסיף כרבע כוס שמן ונטגן את השוקיים מכל צד. נוציא מהסיר את השוקיים ונניח בצד.
3. לאותו הסיר עם השמן נוסיף את הרסק ונטגן כדקה. נוסיף כחצי כוס מים, נוסיף את הבצל, הפלפל החריף, העגבניות והשום. נערבב ונביא לרתיחה.
4. נוסיף את הזיתים ואת השוקיים לתוך הסיר. נכסה ונבשל על אש בינונית כחצי שעה. נפתח המכסה נתבל, נוסיף את פרוסות הלימון למי שבחרו בגרסה השנייה, נכסה שוב ונבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה.
טיפ: ניתן להוסיף בעשר הדקות האחרונות לבישול עלים ירוקים כדוגמת פטרוזיליה או כוסברה ואפילו בצל ירוק…
עוד מתכונים לשבת ולכיף:
מתכון לעריסה – החמין הטריפוליטאי
תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל
[…] נתניה מבשלת לשבת: קדרת עוף וזיתים […]
Comments are closed.