דלג על המודעה

קדרת עוף וזיתים

קדירת עוף וזיתים קל להכנה, טעים ומתאים כמנה עיקרית עם חלה בצד. שף גולן ימין במתכון לקדרת עוף וזיתים

קדרת עוף וזיתים

קדרת עוף וזיתים

קדרת עוף וזיתים היא אחת המנות הקלות יותר לעשייה. הסוד של המנה הוא בפשטותה והיא מכילה מרכיבים שהופכים אותה למושלמת. אני מציע שתי גרסאות לקדרת עוף וזיתים: הרגילה והחמצמצה. מוזמנים להיכנס למטבח, כי נתניה מבשלת…

קדרת עוף וזיתים (מתכון לעוף וזיתים – תבשיל)

חומרים:
2 קופסאות זיתים מגולענים (עדיף איכותי ממעדניה)
5 שוקיים
בצל חתוך לקוביות או פסים
1-2 פלפלים חריפים חתוכים לעיגולים לפי הטעם המשפחתי
4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר
2 כפות שום כתוש
2 כפיות רסק עגבניות

*לגרסה החמצמצה: פרוסות מלימון חתוך וחצי כפית כורכום.
אופן ההכנה:
1. נבשל את הזיתים במים רותחים לחמש דקות על מנת להוציא את המרירות ונסנן לתוך קערה.
2. לסיר רחב עם מכסה נוסיף כרבע כוס שמן ונטגן את השוקיים מכל צד. נוציא מהסיר את השוקיים ונניח בצד.

3. לאותו הסיר עם השמן נוסיף את הרסק ונטגן כדקה. נוסיף כחצי כוס מים, נוסיף את הבצל, הפלפל החריף, העגבניות והשום. נערבב ונביא לרתיחה.

4. נוסיף את הזיתים ואת השוקיים לתוך הסיר. נכסה ונבשל על אש בינונית כחצי שעה. נפתח המכסה נתבל, נוסיף את פרוסות הלימון למי שבחרו בגרסה השנייה, נכסה שוב ונבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה.

טיפ: ניתן להוסיף בעשר הדקות האחרונות לבישול עלים ירוקים כדוגמת פטרוזיליה או כוסברה ואפילו בצל ירוק…

עוד מתכונים לשבת ולכיף: 
מתכון לעריסה – החמין הטריפוליטאי

תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

מתכון אסאדו דרום אמריקאי

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים