דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

פסטרמה הודו בחרדל ודבש – מתכון ביתי

זה התחיל בשיחה בסופר השכונתי בקריית השרון על סנדוויצ'ים לילדים והסתיים במתכון קליל להכנת פסטרמה ביתית - אז בואו נבשל ובכיף

פסטרמה הודו בחרדל ודבש – מתכון ביתי

צילום fotolia

מי מאיתנו, הורים לילדים, לא מכיר את ההכנות הבלתי-פוסקות בבוקר, בהכנת כריכים לילדים, שיהיו גם טעימים (לילדים), גם מגוונים (נמאס כבר מעוד פעם ממרח שוקולד) וכמובן אכילים. האמת, שהרגלת ילד לאכול וגם לאהוב אוכל שאין בו את כל התוספים התעשייתיים, שלא כולל הטבעת המנה בקטשופ וסוכרים, זה עניין של הרגל מהגיל בו צומחות להם שיניים. את מחיר הכניעה שלנו בגיל שנתיים ושלוש, נשלם בהמשך. ועכשיו לסיפור המתכון. לפני כשבוע, באחד הימים החורפיים, הקפיצה אותי רעייתי לסופר השכונתי במרכז אלון בשכונת קריית השרון. בעוד משוטט בין המדפים פגשתי מכרה ותיקה מנתניה. תוך זמן קצר התגלגלה השיחה להרגלי התזונה של הילדים ואהבתו של בנה לנקניק הודו פסטרמה. היא שאלה אם יש לי רעיון למתכון, כזה ביתי ושימושי להכנת סנדוויצ’ים לבית הספר ושיחסוך את הריצה לסופר בכל פעם שנגמרת הפסטרמה. אז שימו עליכם סינור וניכנס ביחד למטבח.

פסטרמה הודו חרדל ודבש – הגרסה הביתית

מצרכים:
פרפר הודו נקי (בערך קילו וחצי)
4 כוסות מים
4 כפיות מלח
4 כפיות סוכר
2 כפות שמן זית
3 כפות חרדל דיז’ון
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות דבש
כפית פפריקה מתוקה
כפית סויה
2 כפות רוטב טריאקי מוכן

אופן ההכנה:

לוקחים את נתח ההודו ומשרים אותו ללילה שלם בקערה עם המים, המלח והסוכר. חשוב מאוד, שהמים יכסו את הנתח. לאחר לילה במקרר נוציא את הנתח. יש כאלה המקפלים אותו באמצעות ניילון נצמד לכמה שעות (או קשירה) לקבלת צורה מעוגלת יותר. אני לא. נייבש את הנתח בעזרת מגבת יבשה ובקערה נפרדת נערבב את שאר המרכיבים. נצפה את הנתח בתערובת של המרכיבים (חרדל, שמן זית, פפריקה, צ’ילי מתוק, כפית וטריאקי). אגב, לפי טעמכם תוכלו ליצור תערובת שונה של תבלינים.
נחמם תנור לעוצמה של 200 מעלות ונסגור את הנתח כעשר דקות עד רבע שעה בתוך תבנית משומנת. נוריד את הטמפרטורה לעוצמה של 150 מעלות, נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה עוד 35 דקות (תלוי בסוג התנור). בתיאבון

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים להתייעץ ולשאול שאלות בנייד 0525771570. אתם מוזמנים כמובן לשתף את המתכון או לכתוב לי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי, נתניה מבשלת עם שף גולן ימין

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים