עוגת קרפ גבינה ללא אפיה – גם טעימה וגם מרשימה

קבלו מתכון לעוגת קרפ גבינה, או יותר נכון לומר קרם מסקרפונה. שימו עליכם את הסינרים, כי נתניה מבשל וגם אופה עם סער אהרוני.

7
1883
עוגת קרפ גבינה, עשירה בקרם מסקרפונה ונגיעות קפה. המדור נתניה מבשלת וגם אופה - נתניה אונליין
עוגת קרפ גבינה. צילום ביגסטוק

קבלו מתכון לעוגת קרפ גבינה, או יותר נכון לומר קרם מסקרפונה. שימו עליכם את הסינרים, כי נתניה מבשל וגם אופה עם סער אהרוני.

זאת עוגה סופר מיוחדת, גורפת מחמאות, טעימה וחגיגית – כך שההשקעה לחלוטין משתלמת. שכבות של קרפים עם נגיעות קפה וקרם מסקרפונה. 20 השכבות לא יטעו אתכם, היא ממש לא מסובכת להכנה, רק צריך קצת זמן לטגן את הקרפים.

מתכון עוגת קרפ גבינה (קרם מסקרפונה) ונגיעות קפה

מרכיבים לקרפים:
חצי ליטר חלב
50 גרם סוכר
3 ביצים גודל M
50 גרם חמאה מומסת
350 גרם קמח

חומרים לקרם טרמיסו מהיר:
250 מ”ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסרקפונה
4 כפות (או יותר לפי הטעם) אבקת סוכר

רוטב קפה:
מנת אספרסו או כף קפה נמס מגורען מהול בחצי כוס מים רותחים
250 מ”ל  שמנת מתוקה

להגשה:
אבקת קקאו ומסננת

טיפ קישוט: חצאי תותים (בעונה או קפואים שלא בעונה) מוקפצים בחמאה

שלבי הכנה:
מתחילים עם הכנת הקרפים: משלבים  בקערה את כל המרכיבים ומאחדים למסה חלקה. מחממים מחבת טפלון, משמנים מעט ומטגנים שכבה דקה של הבלילה משני הצדדים, עד לקבלת קרפ דק וזהוב. מניחים את הקרפים בצד.

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה בעזרת מרית את גבינת המסקרפונה ומאחדים עם הקצפת, משאירים בצד עד השימוש

מכינים רוטב קפה: מערבבים מנת אספרסו (או כף גדושה קפה נמס מגורען מהול בחצי כוס מים רותחים) ושמנת מתוקה לכדי תערובת אחידה. אני הרכבתי את עוגת הקרפים בתוך תבנית, כך העוגה יוצאת יותר ישרה וסימטרית. מניחים קרפ אחד בתוך בתבנית אפייה שמתאימה לגודל הקרפ. מורחים מהקרם קפה. שוב קרפ וכך חוזר חלילה. מסיימים באבקת קקאו ורוטב קפה, מכניסים למקרר להתייצבות של שלוש שעות. לאחר מכן ניתן להגיש

מתכונים שווים לעוגות ששברו את הרשת מבית נתניה אונליין: 

עוגת גבינה עשירה בפקאן וטופ פקאן מקורמל

עוגת גבינה קלאסית

 

 

 

7 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן