דלג על המודעה

עוגיות קינמון או שבלולי קינמון? קבלו מתכון

זה לא משנה איך תקראו להן, שבלולי קינמון בגלל הצורה או עוגיות קינמון בגלל הקינמון הרב... הטעם מושלם - המתכון בפנים

עוגיות קינמון או שבלולי קינמון? קבלו מתכון

עוגיות קינמון או שבלולי קינמון הטעם מושלם. צילום באדיבות סער אהרוני - bigphoto

מאפה שמרים עם קינמון עבורי הוא תמיד חגיגה. בארץ מכנים אותן שבלולי קינמון בגלל הצורה, במקומות אחרים עוגיות קינמון אישיות. לי, אישית, לא משנה איך תקראו להן, התוצאה היא תמיד אותה תוצאה: הקפה של שבת בבוקר עם בצק שמרים רך במילוי קינמון, הוא תענוג צרוף. אז נתניה מבשלת מתכונים (חפשו את הקבוצה שלנו בפייסוש), בואו נתחיל.

מתכון לשבלולי קינמון (עוגיות קינמון) קל להכנה

מרכיבים לבצק:
רבע כוס של מים חמימים – 60 מ”ל
3/4  כוס חלב – 180 מ”ל
3  ביצים גודל M
חצי כוס  סוכר –  100 גרם
כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
4 כוסות קמח – 720 גרם
כף שמרים יבשים

מרכיבים למלית קינמון:
100  גרם חמאה רכה מאוד

200 גרם סוכר חום בהיר

2 כפות גדושות  של קנמון
רבע כפית הל – מי שלא אוהב לא חייב להוסיף

שלבי הכנה:
1. יוצקים את המים לקערה, מוסיפים שמרים וחצי כף סוכר, מערבבים ומשאירים לתסיסה בצד. לאחר 10 דקות מוסיפים חלב, ביצים וחצי כוס  סוכר, מלח וחמאה מומסת. עובדים עם המיקסר במשך חמש דקות במהירות בינונית.

2. כעת מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כמה דקות. אני מציע בשלב זה לעבור ללישה ידנית – עד קבלתו של בצק רך ונוח למגע.

3. מעבירים לקערה גדולה ומשאירים למנוחה של שעה במקום חמים. לאחר משך השהייה הדרוש, מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לגודל 50X48 ס”מ

4. מורחים חמאה רכה על כל שטח הבצק, משלבים בקערה את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב. מפזרים על גבי הבצק בצורה שווה. מי שרוצה יכול להוסיף לתערובת הקינמון גם הל.

5. מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הצר יותר. מהדקים את התפר היטב. חותכים פרוסות בעובי 3  ס”מ בערך. זה אמור לצאת 12 עיגולי בצק. מניחים אותם על מגש אפיה ומשאירים למנוחה נוספת של חצי שעה  במקום חמים.

6. לאחר משך המנוחה הדרוש, מכניסים את מגש האפייה לעשרים דקות בתנור שחומם מראש על חום של 190 מעלות. בתוך מספר  דקות המטבח יוצף בריח קינמון משכר.

7. לאחר משך האפייה הדרוש מוציאים. רצוי למרוח סירופ סוכר פשוט על גבי השבלולים כדי להעניק להם מראה מבריק ויפה לעין!

נתניה מבשלת – עוד מתכונים מעניינים: 

מתכון לעוגיות חמאה ונגיעות לימון

מתכון לעוגיות פרמז’אן מושלמות

מתכון לעוגת שיש ביתית עשירה

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. עוגיות מעלפות, תותח על!

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • עוגיות טחינהעוגיות טחינה עוגיות טחינה נמסות בפה, זו לא רק סיסמא - אלא גם עוגיות שאתם הולכים להתמכר אליהן. וכן, הן ממש קלות לעשייה […]
  • נתניה מבשלת: אינגליש קייק – מתכון קל לעוגה מנצחתנתניה מבשלת: אינגליש קייק – מתכון קל לעוגה מנצחת אינגליש קייק היא אחת העוגות האהובות עליי. היא הולכת נהדר לצד קפה או תה, היא קלה להכנה ותמיד טוב שיש עוגה כזו […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטןעוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן כמו בכל שנה חג הפסח לוקח אותנו לקצה ומעמיד בפנינו אתגרים נטולי גלוטן. השנה בחרתי לעשות היכרות עם מטבחים […]
  • אוזני המן בקלי קלותאוזני המן בקלי קלות עבורי כילד, פורים נחלק לשניים - כחג בו נהניתי מכל רגע בו טיילתי ברחובות נתניה עם התחפושת, וגם כחג […]