דלג על המודעה

עוגיות חמאה ונגיעות לימון

עוגיות חמאה נימוחות עושות חשק אמיתי לכוס קפה לצידן. וכן, אפשר לרתום את הילדים למשימת ההכנה הפשוטה כל-כך...

עוגיות חמאה ונגיעות לימון

בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות וטעימות. וכן, אפשר לרתום את הילדים למשימת ההכנה

מתכון עוגיות חמאה ונגיעות לימון

מרכיבים (30 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר
ביצה אחת גודל L
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ מלימון
350 גרם קמח
אבקת סוכר

שלבי הכנה:
נתחיל בהכנת המסה השומנית, שהיא הבסיס לעוגיות והיא זו אשר קובעת את איכותן. נקציף את החמאה ואת הסוכר – עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד, מעט בהיר. זוהי המסה השומנית. כעת נוסיף את הביצה ונאחד חומרים היטב על ידי עבודה עם המיקסר במהירות בינונית.

נוסיף את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון ואז את הקמח. נעבוד עם המיקסר עד שנקבל בצק אחיד. נעביר למשטח עבודה מקומח קלות ונרדד את הבצק לעובי חצי סנטימטר. נקרוץ עיגולים באמצעות כוס או נקרוץ בכל צורה אחרת – בהתאם לקורצן שיש ברשותכם. טיפ: חשוב שהעוגיות יהיו בגודל שווה ובעובי שווה כדי שגם האפייה תצא אחידה.

נניח את העוגיות על משטח אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. את העוגיות שלנו נאפה 20 דקות – עד שהן יהפכו זהובות. הריח הלימוני יתפשט בחלל המטבח ואז נוציאן. נשאיר את העוגיות על משטח העבודה עד שיתקררו ונפזר מעל ובנדיבות אבקת סוכר. זהו, בתיאבון.

אהבתם את המתכון להכנת עוגיות חמאה בנגיעות לימון? מוזמנים לפרגן בשיתוף בפייס ובוואטס

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הקוראים:

עוגיות שוקולד צ’יפס

עוגיות אלפחורס

עוגיות בוסטוק צרפתי לעצלנים

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. עוגיות קינמון או שבלולי קינמון | נתניה און ליין - […] מתכון לעוגיות חמאה ונגיעות לימון […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • עוגיות קוקוס בשני מרכיביםעוגיות קוקוס בשני מרכיבים אחד המרכיבים שאני אוהב יותר בבישול בכלל ובאפייה בפרט, הוא פרי הקוקוס. כמו רבים מאיתנו גם אני התענגתי על […]
  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • קטאיף (עטייף) – מתכון ששווה כל ביסקטאיף (עטייף) – מתכון ששווה כל ביס קטאיף או עטייף מגיע אלינו היישר מהמטבח הערבי המסורתי. על-פי המסורת הערבית נוהגים לאכול את הקינוח הייחודי […]