עוגיות חמאה ונגיעות לימון

2
311
מתכון עוגיות חמאה לימון- נתניה

בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות וטעימות. וכן, אפשר לרתום את הילדים למשימת ההכנה

מתכון עוגיות חמאה ונגיעות לימון

מרכיבים (30 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר
ביצה אחת גודל L
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ מלימון
350 גרם קמח
אבקת סוכר

שלבי הכנה:
נתחיל בהכנת המסה השומנית, שהיא הבסיס לעוגיות והיא זו אשר קובעת את איכותן. נקציף את החמאה ואת הסוכר – עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד, מעט בהיר. זוהי המסה השומנית. כעת נוסיף את הביצה ונאחד חומרים היטב על ידי עבודה עם המיקסר במהירות בינונית.

נוסיף את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון ואז את הקמח. נעבוד עם המיקסר עד שנקבל בצק אחיד. נעביר למשטח עבודה מקומח קלות ונרדד את הבצק לעובי חצי סנטימטר. נקרוץ עיגולים באמצעות כוס או נקרוץ בכל צורה אחרת – בהתאם לקורצן שיש ברשותכם. טיפ: חשוב שהעוגיות יהיו בגודל שווה ובעובי שווה כדי שגם האפייה תצא אחידה.

נניח את העוגיות על משטח אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. את העוגיות שלנו נאפה 20 דקות – עד שהן יהפכו זהובות. הריח הלימוני יתפשט בחלל המטבח ואז נוציאן. נשאיר את העוגיות על משטח העבודה עד שיתקררו ונפזר מעל ובנדיבות אבקת סוכר. זהו, בתיאבון.

אהבתם את המתכון להכנת עוגיות חמאה בנגיעות לימון? מוזמנים לפרגן בשיתוף בפייס ובוואטס

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הקוראים:

עוגיות שוקולד צ’יפס

עוגיות אלפחורס

עוגיות בוסטוק צרפתי לעצלנים

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן